IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Имаме варианти за отстраняване на севернокорейската заплаха

Президентът на САЩ е изразил готовност да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ум, ако Пхенян се откаже от ракетно-ядрената си програма

13:56 | 14.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в интервю за телевизия Fox News, че неговата администрация има няколко подходящи варианта за отстраняване на севернокорейската заплаха, предаде БТА.

Тръмп не даде конкретен отговор на въпроса какво възнамерява да направи Вашингтон по отношение на Пхенян.

Както съобщи по-рано агенция Киодо, президентът на САЩ е изразил готовност да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ум, ако Пхенян се откаже от ракетно-ядрената си програма. 

Високопоставен севернокорейски дипломат заяви вчера, че Пхенян би желал да преговоря пряко с Вашингтон, но "при определени условия".

В интервюто за Fox News Тръмп изрази надежда да постигне много по време на предстоящата си обиколка в Близкия изток и Европа. По-рано той съобщи, че ще посети скоро Саудитска Арабия, Израел и Ватикана. От Рим той ще отиде в Брюксел за срещата на върха на НАТО на 24 и 25 май. На 26 и 27 май Тръмп ще участва и в срещата на лидерите от Г-7 в Сицилия.

Освен това в интервюто Доналд Тръмп заплаши след две седмици да промени графика на брифингите в Белия дом. Според него е добра идея да се правят брифинги за пресата не всеки ден, а един път на две седмици. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още