IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФБР може да има нов директор към края на следващата седмица

Според AP Доналд Тръмп ще избира измежду общо над 12 кандидати

10:06 | 14.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Доналд Тръмп може да назначи нов шеф на ФБР още към края на следващата седмица. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп може да назначи нов шеф на ФБР още към края на следващата седмица. Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да назначи нов шеф на Федералното бюро за разследване (ФБР) още към края на следващата седмица, предаде Ройтерс. Самият президент обяви това, отговаряйки на въпроси на репортери на път за щата Вирджиния, където ще произнесе слово в местен колеж. 

Запитан дали може да обяви номинация за шеф на ФБР на мястото на уволнения от него Джеймс Коми, преди да отпътува на първото си пътуване в чужбина като президент, Тръмп отговори, че „дори това е възможно".

В събота министърът на правосъдието Джеф Сешънс започна събеседвания с кандидатите за поста. Първа при него се яви адвокатката Алис Фишър - бивш заместник-генерален прокурор, занимаващ се с криминални разследвания. Ако тя бъде назначена, ФБР за първи път ще има жена за директор. В графика на днешните събеседвания бяха записани още трима кандидати. Според AP Тръмп ще избира измежду общо над 12 кандидати.

Избраникът на президента за този ключов пост ще трябва да бъде утвърден от Сената. Тръмп уволни Коми във вторник с аргумента, че той се справя зле с работата си. В момента ФБР разследва ролята на Русия в президентските избори миналата година, както и евентуални връзки между хора от предизборната кампания на Тръмп и руското правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още