IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съветникът на Тръмп по националната сигурност пристигна в Афганистан

Само няколко дни по-рано американските военновъздушни сили пуснаха т.нар. майка на всички бомби именно в Афганистан

17:00 | 16.04.17 г.
<p>
	<em>Хърбърт Макмастър. Снимка: Ройтерс</em></p>

Хърбърт Макмастър. Снимка: Ройтерс

Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност – Хърбърт Макмастър – пристигна в Афганистан, където се е срещнал с представители на властите в Кабул, съобщи Ройтерс.

Само няколко дни по-рано американските военновъздушни сили пуснаха т.нар. майка на всички бомби именно в Афганистан, като целта беше мрежа на джихадисти. Това е едно от най-големите оръжия, използвана някога в битка и е изключително противоречиво, посочва агенцията. Според източници от американските военни сили атаката е била тактически обоснована, но все пак тя доведе до спекулации, че съветниците на Тръмп по отбраната планират да ексалират войната срещу бунтовниците в Афганистан.

Посещението на Макмастър е първата визита на високопоставен представител на САЩ в Афганистан.

Той се срещна с президента Ашраф Гани и други високопоставени лица от администрацията, за да обсъдят двустранните отношения, сигурността, борбата с тероризма, реформи и развитието.

Ройтерс посочва, че в Афганистан са позиционирани близо 9000 американски военни, които обучават афганистанските сили и им оказват различни видове съдействие.

Според ръководството на американските сили в Афганистан има нужда от още няколко хиляди военни, които да помагат на афганистанските сили при битките с талибаните и други бунтовници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още