IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street се търгуват с понижения*

Цените на петрола се затрудняват да запишат повишения, въпреки че Администрацията за енергийна информация обяви спад в резервите в САЩ

18:59 | 12.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поевтиняват в сряда, като инвеститорите анализират геополитическата динамика и се готвят за сезона на отчетите, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 89 пункта и падна под 50-дневната пълзяща средна – ниво, на което измерителят не е затварял от 7 ноември.

Широкият индекс S&P 500 записа лек спад, като финансовите компании се представят най-незадоволително.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с 0,56%.

Цените на петрола се затрудняват да запишат повишения, след като Администрацията за енергийна информация обяви спад в резервите миналата седмица в размер на 2,17 млн. Барела.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,19% до 53,30 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент отчита спад от 0,30% до 56,06 долара за барел.

Златото поскъпна в качеството му на актив убежище с 0,27% до 1 277,65 долара за тройунция, а доларът достигна най-ниското си ниво спрямо йената от 17 ноември насам. Обменният курс е 109,44 йени за долар, а едно евро се обменя за 1,0615 долара.

„Има много несигурност и това е много трудно да се моделира. Затова виждате тази разнопосочна динамика при акциите и ръст във волатилността“, казва Сам Стовал, главен инвестиционен стратег в CFRA Research.

Очаква се държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън да се срещне днес с руския президент Владимир Путин в Москва. Преди това министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров посочи, че иска да знае истинските намерения на администрацията на Доналд Тръмп след ударите в Сирия миналата седмица.

„Загрижени сме за Сирия и Русия, но пък същевременно имаме много издръжлив пазар“, коментира Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities. “Това може да се промени, ако една от тези геополитически точки се нагорещи, а това няма как да се отрази в цените на фондовите пазари”, допълва той.

Инвеститорите очакват и сезона на отчетите. Според анализи на Thomson Reuters печалбите се очаква да са нараснали около 10% през първото тримесечие. Продажбите от своя страна се очаква да са се повишили с най-бърз темп от 2011 г.

В четвъртък сутринта отчетите си ще публикуват JPMorgan, Wells Fargo и Citigroup.

Авиокомпанията Delta Air Lines път отчете по-добри от очакваното резултати.

Президентът Доналд Тръмп заяви в интервю пред Fox Business, че иска да проведе здравната реформа, преди да се заеме с данъчната политика.

*Данните са актуални към 18:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още