IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се стресна от стенограмата от заседанието на Фед

Dow Jones и S&P 500 записаха най-резкия си дневен обрат за последните 14 месеца

23:19 | 05.04.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street затвориха на негативна територия, притеснени от протокола от последното заседание на Федералния резерв на САЩ. От документа става ясно, че институцията се кани да се отърве от част от облигациите, натрупани в баланса й през годините на кризата, още през тази година.

Тези планове притесниха инвеститорите и акциите, търгувани отвъд Океана, обърнаха тенденцията от първите часове на търговията.

При отварянето на пазарите акциите поскъпваха под влияние на данните за ръст на работните места в частния сектор през март. Така Dow Jones и S&P500 записаха най-резкия си дневен обрат от 14 месеца, изчислява CNBC.

Dow Jones загуби 0,2% от стойността си и затвори на ниво от 20 648,15 пункта. Индексът напредваше с 200 пункта в първите часове на търговията. На представянето на Dow Jones натежа представянето на Goldman Sachs.

S&P 500 се понижи с 0,31% до 2 352,95 пункта, повлечен от лошото представяне на финансовия сектор. Nasdaq отстъпи от историческия връх и затвори сесията на ниво от 5 864,48 пункта, което представлява спад от 0,58 на сто.

Цената на петрола ограничи ръста си след данните на Американската за енергийна информация, допълва Market Watch. Докладът на щатската институция показа неочакван ръст в рамките на 1,6 млн. барела на петролните резерви в САЩ през изминалата седмица. Пазарите пък очакваха спад от 200 хил. барела.

След тези данни лекият суров петрол затвори с цена от 51,15 долара за барел, което е ръст от само 12 цента спрямо сесията във вторник.

Валутните пазари разчетоха позитивно за щатския долар протокола от заседанието на Фед. От документа става ясно, че членовете на институцията са уверени, че инфлацията ще продължи да расте, а трудовият пазар - да се заздравява. Това обещава и продължаване на политиката по повишение на лихвата и стойността на щатския долар се повиши с 0,2% спрямо кошница от валути.

Стойността на единната европейска валута достигна до 1,066 долара, спрямо 1,067 долара във вторник. Британският паунд се разменя за 1,2487 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още