IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ записват леки спадове в последния ден на борсовата седмица*

Всеки трети петък от март, юни, септември и декември изтичат договорите за няколко класа опшъни и фючърси и това влияе на търговията

17:55 | 17.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници в петък, като се наблюдават спадове при финансовите компании и здравния сектор. Повишения пък записват недвижимите имоти и компаниите за комунални услуги, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записва спад от около 15 пункта.

При широкия индекс S&P 500 понижението е в размер на 0,12%

Технологичният бенчмарк Nasdaq изтрива 0,16% от стойността си.

CNBC посочва, че всеки трети петък от март, юни, септември и декември изтичат договорите за няколко класа опшъни и фючърси. Според Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group, това влияе на пазарната динамика.

Към нивото на затваряне в четвъртък основните борсови индекси са напът да запишат лек седмичен ръст. По-голямата част от това повишение се дължи на Федералния резерв на САЩ, който повиши лихвените проценти в сряда с 25 базисни пункта.

В сферата на макроикономиката индустриалното производство в САЩ остава без промяна на месечна база през февруари, но промишлеността, която формира по-голямата част от индустриалното производство, записа шести пореден месечен ръст.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,55% до 49,02 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва ръст в цената си от 0,17% до 51,83 долара за барел. Инвеститорите очакват по-късно днес данните за изменението на броя нефтени платформи в САЩ тази седмица. Данните са на компанията Baker Hughes.

Златото поскъпва с 0,22% до 1 228,75 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,0747 долара, а курсът на йената е 112,80 йени за долар.

Доходността на 2-годишните американски държавни облигации се понижава до 2,52%, а тази по 10-годишните ценни книжа расте до 1,329%.

През изминалия уикенд САЩ преминаха към лятното часово време, поради което в рамките на две седмици фондовият пазар ще отваря и затваря с час по-рано от обичайното. Сесията започва в 15:30 часа българско време и приключва в 22:00 часа.

*Данните са актуални към 17:05 часа българско време.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още