IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приключи сесията с минимални ръстове

Инвеститорите очакват доклада за пазара на труда в САЩ

23:16 | 02.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street приключиха сесията с минимални изменения и превес на песимизма заради нарастващото напрежение между САЩ и останалите глобални сили. Инвеститорите също така са в очакване на доклада за пазара на труда в страната, който ще бъде публикуван утре (3 февруари), съобщава CNBC.

В края на търговията Dow Jones се понижи с минималните 0,03% до 19 884,91 пункта. Основен натиск на индекса оказаха акциите на Caterpillar, UnitedHealth Group и Boeing, които поевтиняха съответно с 1,4%, 1,2% и 1%.

По-широкият индекс S&P 500 отбеляза ръст от 0,06% до 2 280,85 пункта, подкрепян от имотния сектор и доставчиците на комунални услуги, чиито акции отчетоха ръст от съответно 1,25% и 0,96%.

Nasdaq записа спад от 0,11% до 5 636,2 пункта.

„След като срещата на Федералния резерв мина, сега инвеститорите насочват вниманието си към следващия голям доклад – този за пазара на труда, и изчакват да видят данните“, коментира Адам Сархан, главен изпълнителен директор на 50 Park Investments. Той допълва, че поне засега не се очаква нещо катастрофално като данни, заради което и пазарът стои близо до достигнатите рекордно високи равнища.

Данните на частната консултантска компания ADP показват, че през януари частният сектор е добавил нови 246 хил. работни места.

Цената на златото отчете най-силния си ръст от средата на ноември 2016 г. насам заради обменния курс на долара и отслабения апетит за рискови активи, пише MarketWatch.

“Уязвимият долар и несигурността около политиките на Доналд Тръмп подсилват привлекателността на златото като убежище“, коментира Лукман Отунга, анализатор от FXTM. Според него в краткосрочен план благородният метал се връща на мода заради отбягването на риска.

Фючърсите на златото със срок на доставка през април поскъпнаха с 11,1 долара (0,9%) до 1 219,4 долара за тройунция. През сесията жълтият метал докосна и ниво от 1 227 долара. Това е и най-високата цена на златото от 16 ноември.

Цената на петрола се понижи за първи път от три сесии насам. Инвеститорите продължават да наблюдават доколко се спазва глобалното споразумение за ограничаване на добива на фона на реалната заплаха добивите в САЩ значително да се увеличат.

В края на сесията в Ню Йорк фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през март поевтиняха с 34 цента (0,6%) до 53,54 долара за барел. Сортът Брент поевтиня с 23 цента до 56,57 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още