IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow така и не достигна заветната цел от 20 000 пункта

Акциите на американските фондови борси записаха леки спадове

23:33 | 21.12.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси завършиха търговията в сряда с леки спадове, като секторът на недвижимите имоти изостана, а инвеститорите бяха в очакване индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average да достигне психологическата граница от 20 000 пункта за първи път, пише CNBC.

В крайна сметка Dow завърши деня с понижение от 30 пункта, като Goldman Sachs най-много допринесе за загубата. Индексът започна сесията с около 25 пункта под заветната цел, а по време на търговията имаше момент, в който беше само на 13 пункта от нея.

Широкият индекс S&P 500 се задържа с около 0,1% надолу, като компаниите за недвижими имоти записаха спад от 1%. От 8 ноември досега индексът отбелязва ръст от около 6%.

В сряда единствените ключови икономически данни, които излязоха, бяха тези за продажбите на съществуващи жилища през ноември, които се повишават до 5,61 млн.единици годишен темп на ръст.

С наближаването на коледните празници очакванията на инвеститорите са обемът на търговията значително да спадне. Това пък може да доведе до волатилност.

“Влаковете до Манхатън започнаха да се опразват, а някои пазарни участници вече коментират плановете за ваканцията си”, коментира Джереми Клейн, главен пазарен стратег в FBN Securities.

Отвъд океана европейските индекси завършиха деня на червена територия, на фона на притесненията за стабилността на италианската банкова система. По-рано италианската банка Monte dei Paschi di Siena обяви, че може да остане без ликвидност до четири месеца.

В корпоративния свят днес на преден план излезе новината, че главният технологичен директор на Twitter Адам Месинджър обяви, че напуска компанията след пет години в нея. Междувременно Amazon се сблъска със стачка в германските си складове, тъй като работниците ѝ настояват за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Стачката ще продължи до 24 декември.

Доходността по американските държавни облигации нарасна, като 2-годишните книжа достигнаха доходност около 1,2%, а бенчмарковите 10-годишни облигации – около 2,55%.

Американският лек суров петрол WTI понижи цената си с 1,5% до 52,49 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 7 години
Е това е целта да не достигне а рибетата да удължат на върха и да се целят у 20 000 а манипулаторите на пазара да го свалат индекса и да им земат парите на удължилите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още