IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Steet записват ръстове в очакване на реч на Джанет Йелън*

Председателят на Федералния резерв на САЩ ще говори пред студенти от Университета в Балтимор в 20:30 часа българско време

17:54 | 19.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с ръстове в понеделник, като трейдърите се опитват да проследят дали ще продължи подемът, започнал след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,36% , като най-много допринася Walt Disney, a най-много натежава Merck.

Широкият измерител S&P 500 добавя 0,34% към стойността си, като най-добре се представят секторите на недвижимите имоти и на телекомуникационните компании. Най-незадоволително е представянето на финансовите компании.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се повишава с 0,59%.

„Все още ставаме свидетели на много консолидации. Мисля, че пътят на най-малкото съпротивление е нагоре“, казва Джон Карусо, старши пазарен стратег в RJO Futures.

В сферата на макроикономиката индексът за активността в сектора на услугите се понижи от 54,6 пункта през ноември до 53,4 пункта през декември, което е сигнал, че има забавяне в сферата.

Трейдърите очакват речта на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън по-късно в понеделник. Тя ще говори пред студенти от Университета в Балтимор в 20:30 часа българско време (13:30 часа местно време на Източното крайбрежие в САЩ).

CNBC припомня, че миналата седмица Фед повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта за пръв път от една година.

„Хората вероятно ще следят решенията на централните банки, по-специално това на Японската централна банка тази вечер (рано сутринта във вторник българско време – бел.ред.)“, казва Раян Ларсън, директор на звеното за капиталови пазари в САЩ в RBC Global Asset Management.

Петролът записва съвсем леки изменения, като американският лек суров петрол се търгува на ниво 53,08 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент е на ниво 55,17 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,33% до 1 141,15 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,0444 долара, а курсът на йената е 116,94 йени за долар.

Доходностите по американските държавни облигации се понижават, и 2-годишните ценни книжа са с доходност 1,228% доходност, а тази по 10-годишните облигации е 2,557%.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още