IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на щатските борси се търгуват без особена промяна*

И трите основни индекса вероятно ще отбележат седмичен ръст

18:10 | 18.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американските борси се търгуват почти без промяна, докато инвеститорите следят цените на петрола и чакат коментарите на представители на Федералния резерв по паричната политика, съобщава CNBC.

Технологичният Nasdaq composite се повишава с 0,1% и достигна рекордните 5 342,88 пункта, след като акциите на Apple и т.нар. FANG (Facebook, Amazon, Netflix и компанията майка на Google Alphabet) поскъпнаха.

S&P 500 се търгува почти без промяна, като енергийният сектор и телекомите се представят най-добре, докато здравният сектор изостава.

Индексът Dow Jones Industrial Average първоначално отвори с ръст, но обърна тренда и отбелязва спад от 5 пункта, като Home Depot допринася най-много за загубите.

Мисля, че се намираме в такъв момент, в който се пренасочваме от реакция към изборите към реакция по текущите фундаменти, което е важно“, казва Арт Хоган, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities. Той подчертава по-високата доходност на държавните ценни книжа, повишаването на долара и поскъпналия петрол.

Фючърсите върху американския суров петрол се търгуват с около 3 цента по-ниско до 45,39 долара за барел и вероятно ще отбележат първия си седмичен ръст за последните 4 седмици. Фючърсите върху петрола сорт Брент са с 8 цента нагоре до 46,57 долара за барел. По-късно днес трябва да излязат седмичните данни на Baker Hughes за броя на работещите петролни кладенци в САЩ.

За мен най-странното е оптимизмът на фондовия пазар", казва Роб Бартенщайн, главен изпълнителен директор на Kestra Private Wealth Services. „Може да е краткотраен, но той насочва пазара по начин, който не съм виждал от много време“, допълва той.

И трите основни индекса вероятно ще отбележат седмичен ръст, като при Nasdaq повишението засега е най-голямо – 1,8%.

Доларовият индекс отбелязва леко повишение в ранната търговия . Еврото се търгува за близо 1,061 долара, а йената – за 110,2 йени спрямо долара.

На пазара на облигации доходността на 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ се понижава до близо 2,28 пункта, а на 2-годишните държавни облигации е около 1,01 пункта.

На пазара на суровини фючърсите върху златото поевтиняват с 0,4% до 1 211,50 долара за тройунция, след като по-рано през деня достигнаха най-ниското си ниво от 10 февруари насам от 1 201,3 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:40 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още