IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Чудесният разговор" между Обама и Тръмп в Овалния кабинет

Двамата са обсъдили широк кръг от теми в продължение на час и половина

22:11 | 10.11.16 г. 3
<p>
	Снимка:<em> Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Настоящият президент на САЩ Барак Обама и неговият наследник Доналд Тръмп разговаряха в продължение на час и половина в Овалния кабинет. Срещата беше определена от световните медии като "историческа".

Имахме "чудесен разговор" по широк кръг от вътрешно и външнополитически въпроси, коментира след срещата Обама, цитиран от CNN. Обсъдихме много различни ситуации - някои прекрасни, други трудни, разясни от своя страна Тръмп, допълва ВВС.

Обама е "много добър човек" и срещата с него е голяма чест, каза още новоизбраният президент. В своята кампания той обвини настоящия президент, че е спомогнал за създаването на "Ислямска държава" (ИДИЛ) и неведнъж постави под съмнение американското гражданство на Обама, сочейки, че не е роден в САЩ, тоест не може да бъде президент на страната.

"Ако вие сте успешен, и страната ще има успех", каза Барак Обама на своя наследник, а той от своя страна обеща да го търси за съвет по време на своя мандат.

След срещата Барак Обама обясни, че обнадежден от разговора и нагласата на Тръмп да работи с членове на неговата администрация. Основен приоритет за Обама в следващите два месеца ще бъде да улесни прехода, който да гарантира успеха на новоизбрания президент.

По-късно Тръмп има планирани срещи с конгресмени и сенатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Казват , разговорът се е проточил повече от нормалното. Да не би да са обсъждали бъдещето на семейство Клинтън ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още