IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Булард: Режимът на ниски лихви в САЩ вероятно ще продължи още 2-3 години

Председателят на Федералния резерв за Сейнт Лиус не коментира резултата от изборите в САЩ

11:28 | 11.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джеймс Булард. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джеймс Булард. Снимка: Архив Ройтерс

Американската икономика ще остане в режим на ниски лихви вероятно още две или три години. Това заяви Джеймс Булард, председател на Федералния резерв за Сейнт Лиус, цитиран от Ройтерс. Булард повтори призива си, че еднократно повишение би било адекватно за обозримото бъдеще. 

Той не коментира резултата от изборите в САЩ или евентуалният им ефект върху пазарите или икономическите перспективи.

По думите му в сегашната обстановка на нисък растеж и ниска инфлация еднократно повишение на лихвения процент би било подходящо. След това Фед трябва да остане в изчакваща позиция, докато икономическият ръст, инфлацията, производителността на труда и други аспекти на икономиката преминат към нов режим.

„Ако има промяна в режима, паричната политика ще трябва да се приспособи“, казва Булард.

Очаква се Фед да повиши лихвените проценти на заседанието си през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 7 години
Джеймс Булард: Режимът на ниски лихви в САЩ вероятно ще продължи още 2-3 години.След 2-3 години какво ще стане?Единият вариант е след 2-3 години САЩ да не съществува и съответно няма да има ниски лихви.Другият е, че с въвеждане на повишение на основна лихва ще последва по-голяма опасност за ескалация на стопански кризи.Реално при сегашната сгрешена американска парична система ФЕД няма полезен ход за да спаси САЩ от разрастващи се злини.Ако четяха форума на ***, във ФЕД щяха да знаят, че САЩ може да бъде спасен от катастрофална криза само чрез подобрение на сегашна парична система.Пример: Ако не се прилагаше сегашна сгрешена американска парична система САЩ нямаше да има сегашен дълг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още