IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Решението на ФБР за имейлите на Клинтън доведе до подем на Wall Street*

В края на октомври директорът ФБР съобщи за нови имейли, които може да имат връзка с предишно разследване

18:07 | 07.11.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Wall Street стартират седмицата с подем, реагирайки на решението на ФБР, което на практика оневини Хилари Клинтън ден преди президентските избори, съобщава CNBC.

В края на октомври директорът на ФБР Джеймс Коми съобщи за открити нови имейли на Клинтън, за които имаше подозрения, че може да са свързани с предишно разследване. Кандидатът на демократите и бивш държавен секретар на САЩ беше обект на проверки дали чрез използването на частен сървър за служебна кореспонденция може да е компрометирала националната сигурност, но в крайна сметка беше оневинена през лятото. В писмо до Конгреса Коми съобщи в неделя, че новите имейли не променят това заключение.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average скочи с над 250 пункта след отварянето на сесията, като Goldman Sachs допринася най-много за ръста. Широкият измерител S&P 500 расте с над 1,6%, като финансовите компании отчитат повишение от 2% и повеждат всички сектори, които се търгуват на зелена територия. Технологичният бенчмарк Nasdaq се повишава с 1,7 на сто.

Това е подем вследствие на политическо облекчение“, казва Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,34% до 44,22 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,22% до 45,48 долара за барел.

Златото поевтинява с близо 2% до 1 281,65 долара за тройунция.

Едно евро се търгува с понижение от близо 1% за 1,1031 долара, а йената поевтинява с 1,40% спрямо долара до 104,53 йени за долар.

Доходността по двегодишните държавни облигации расте до 0,822%, а тази по 10-годишните ценни книжа – до 1,823%.

*Данните са актуални към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Това е подем вследствие на политическо облекчениеБаси парадоксите в американската "демокрация" !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
Hahoto
преди 7 години
Американската Цецка била невинна. Ми мноо убо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още