IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разликата между Клинтън и Тръмп е в рамките на статистическата грешка

Кандидатът за президент на демократите води с 5 процентни пункта пред кандидата на републиканците

11:11 | 06.11.16 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Кандидатът за президент на демократите Хилари Клинтън има преднина от пет процентни пункта пред кандидата на републиканците Доналд Тръмп според най-новото проучване на "Вашингтон пост" и Ей Би Си, публикувано тази сутрин, предаде Ройтерс.

Според проучването Клинтън получава 48 процента подкрепа, а Тръмп - 43 процента. При предишното проучване, чиито резултати бяха съобщени в петък, Клинтън имаше подкрепа от 47 на сто, а Тръмп - от 44 процента. 

Най-новата анкета показва, че поддръжниците на Клинтън се ръководят основно от положителната си оценка към нея, докато мнозинството от симпатизантите на Тръмп са заявили, че "основно се противопоставят на Клинтън". 

Хилари Клинтън не се появява вече през уикендите, без да я придружава някоя и друга звезда, предава Франс прес. Снощи, три дни преди изборите за президент в САЩ, певицата Кейти Пери пя на голям концерт във Филаделфия в подкрепа на кандидатът на Демократическата партия. Суперзвездата Дженифър Лопес пък бе на челна позиция в афишите за вчерашния концерт в Маями, а петъчният ден от кампанията на Клинтън приключи с голям безплатен концерт в Кливланд, щата Охайо, където пред 10 000 фенове на хипхопа в нейна подкрепа пяха рапърите Джей Зи, Биг Шон, Чанс и Джей Коул. В препълнената зала изненадващо се появи и най-голямата звезда – поп певицата Бионсе.

Хилари Клинтън не е измислила тази тактика. С помощта на Брус Спрингстийн дни преди вота през 2008 г. Барак Обама успя да събере в Кливланд 80 000 души.

(БТА)

Още по темата може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 2
dr.5rov
преди 7 години
Е хайде не се къхарете чак толкова много кой ще спечели в САЩ. Има една приказка - хвани едиия и удари другия. И единият и другият кандидат искат хегемонията на САЩ да продължи. Разликата е в начина по който искат да го постигнат.Но пък като се замислиш какво идва след тях, може би все пак по-добре е те да си остаат още известно време на върха. Въпросът е обаче дали сегашното поколение американски елит имат качествата за такова лидерство. За съжаление изглежда отговорът е не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
fri
преди 7 години
поправка:жалко за тези жалки "певци", които днес я поддържат ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
fri
преди 7 години
"А феновете на любовта , дето просълзени ше гласуват за Килъри , дали знаят за милионите дарени от Катар"- латиноамериканците и др. подобни не знаят,а тези, които знаят и я поддържат, са корумпирани като нея- талко за тези ралки "ривци", които днес я поддържат и правят "безплатни! концертипо ТВ им дадоха имената, известни и популярни, но мнооого им е платено за "безплатния" концерт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
fri
преди 7 години
2 ing5rov,това е същата реч без превод, с 407 коментариhttps://***.youtube.com/watch?v=SKGjczYz1bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.deА феновете на любовта , дето просълзени ше гласуват за Килъри , дали знаят за милионите дарени от Катар ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
https://***.youtube.com/watch?v=RmBwEMo8UxEВижте - думите му са толкова силни, че се чудя как още е жив!И може ли да ми кажете, дали видяхте тази реч на Тръмп излъчена по някоя продажна медия!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
"Най-новата анкета показва, че поддръжниците на Клинтън се ръководят основно от положителната си оценка към нея, докато мнозинството от симпатизантите на Тръмп са заявили, че "основно се противопоставят на Клинтън". Хаха ...браво Инвестора , галасовете на любовта са при Хилъри , а мразещите са при Тръмп ! Нека любовта да възтържествува !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още