IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Steet записват спадове в очакване на изявлението на Фед*

През миналата седмица петролните резерви в САЩ са се повишили с 14,4 млн. барела, което е исторически скок

17:46 | 02.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с понижения в сряда, съобщава CNBC. Инвеститорите очакват изявлението на Федералния резерв на САЩ, което ще излезе в 14:00 часа местно време във Вашингтон (20:00 часа българско), и същевременно следят новите от кандидатпрезидентската кампания.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с около 13 пункта, като най-много натежават Goldman Sachs и Chevron. В широкия индекс S&P 500 най-незадоволително се представят енергийните компании със спад от 1,5 на сто. Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с 0,17%.

По всяка вероятност Фед ще се въздържи от действия и няма да повиши лихвените проценти. „Тъй като макроикономическите данни не са се променили през последно време, политиката е единствената причина, поради която централната банка няма да затегне паричната политика днес“, казва Питър Буквар, главен пазарен стратег в The Lindsey Group. Той посочва, при този свой коментар оставя настрана дебата за данните и затова дали трябва или не трябва да се повишават лихвените проценти.

В сферата на макроикономката частната компания ADP съобщи за ръст в назначенията в частния сектор извън земеделието в размер на 147 хил. през октомври. Това е най-слабият ръст от пет месеца насам.

Петролът поевтиня след доклада на Администрацията за енергийна информация, който беше публикуван точно когато отваря Wall Street. През седмицата до 28 октомври петролните резерви в САЩ са се повишили с 14,4 млн. барела, което е исторически скок.

Американският лек суров петрол WTI и европейският бенчмарк Брент поевтиняват с близо 3% до съответно 45,35 долара и 46,73 долара за барел.

Доходността по 2-годишните държавни облигации се повишава до 0,829%, а тази по 10-годишните книжа расте до 1,81%. Доларът поевтиня спрямо кошница валути, като едно евро се обменя за 1,1111 долара, а курсът на йената е 103,2 йени за долар.

Златото поскъпва с 1,30% до 1 304,75 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още