IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на Wall Street е в тесни граници в разгара на сезона на отчетите*

Акциите на Ford Motor поевтиняват с близо 9% и са напът да запишат най-лошия си ден от август 2011 г.

17:37 | 28.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници в един от най-натоварените дни в сезона на отчетите, съобщава CNCB.

“Реакцията на финансовите резултати е смесена”, казва Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group. “Хората знаят Facebook и Facebook не е задължително показател за икономиката. Смятам, че отчетът на Ford е притеснителен”, допълва той.

Ford Motor публикува отчет за тримесечието, който не успя да оправдае очакванията, а компанията заяви, че прогнозите й за печалбата са изложени на риск, тъй като продажбите на коли в САЩ се очаква да се свият през второто полугодие.

Акциите на компанията поевтиняват с близо 9% и са напът да запишат най-лошия си ден от август 2011 г.

Facebook публикува отчет, който надмина всички очаквания, като резултатите бяха насърчени от по-високите от очакваното приходи от реклама. Акциите на технологичната компания поскъпват с близо 4%.

След приключване на днешната сесия ще бъдат публикувани отчетите от Amazon.com и Alphabet.

В сферата на макроикономиката броят на американците, подали молби за помощи при безработица миналата седмица, се повишава с 14 хил. до 266 хил. през седмицата, която приключи на 22 юли, показаха данни на Министерството на труда. По-малко волатилната мярка – усреднената четириседмична стойност - се понижава с 1 000 до 256,5 хил., което е най-ниското ниво от април тази година.

Американският лек суров петрол WTI и Брентът поевтиняват с по около 0,2% до съответно 41,80 долара и 43,80 долара за барел.

Златото поскъпва с над 1% до 1 348,75 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1103 долара, а курсът на йената е 104,74 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:20 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още