IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовата търговия в САЩ започва в тесни граници*

Инвеститорите продължават да следят сезона на отчетите

17:50 | 19.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Борсовата търговия в САЩ започна на червена територия, след което индексите опитаха да се възстановят. В понеделник измерителите за поредна сесия достигнаха рекордни нива, съобщава CNBC.

Johnson & Johnson допринася най-много за ръста на Dow Jones Industrial Average.

Единствените сектори в широкия индекс S&P 500, които се търгуваха с ръстове, са здравеопазването и технологиите.

Отчетите на банките продължават да изненадват приятно, като Goldman Sachs обяви сериозен ръст на печалбата си за третото тримесечие след възстановяване от тежкия си старт на годината. И печалбата, и приходите на компанията надминаха очакванията.

Нетната печалба за второто тримесечие на базираната в Ню Йорк банка е нараснала до 1,82 млрд. долара, или 3,72 долара за акция, от 1,05 млрд. долара, или 1,98 долара за акция, на годишна база. Печалбата през предишното тримесечие на годината бе под натиск заради правни разходи за 1,45 млрд. долара, свързани със споразумение с американското министерство на правосъдието по дело за ипотечни кредити.

„Въпросът е дали отчетите са достатъчно добри, за да поддържат подема на борсата“, казва Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group. Той посочва, че инвеститорите търсят сигнали за възстановяване и в корпоративните финансови резултати.

Акциите на технологичната компания Netflix се понижиха с 13% в предборсовата търговия, след като печалбата надмина очакванията, но броят на абонатите разочарова.

Печалбата на Yahoo не оправда очакванията, но при приходите имаше по-добри данни от очакваното. IBM отчете 17-то поредно тримесечие на спад на приходите, но въпреки това те са над очакванията.

„Летвата беше много ниско свалена за този сезон на отчетите. Разбира се, че резултатите са по-добри от очакваното“, казва Джефри Саут, главен инвестиционен стратег в Raymond James.

Началното жилищно строителство отчита по-висок от прогнозния ръст през юни: 1,19 млн. единици на фона на очаквания за 1,17 млн.

Инвеститорското доверие в Германия се срина до най-ниско ниво от ноември 2012 г. Индексът за икономическите нагласи на германския Център за икономически изследвания (ZEW) се понижава рязко през юли, като стойността му падна с 26 пункта до -6,8 пункта.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,65% до 45,64 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – с 0,11% до 46,91 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,33% до 1 333,75 долара за тройунция.

Доларът поскъпва леко, като едно евро се обменя за 1,1023 долара, а един паунд – за 1,3135 долара. Курсът на йената е 106,24 йени за долар.

Доходността по двегодишните облигации е 0,698%, а тази по 10-годишните – 1,565%.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още