IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street записват скромни повишения*

Борсите в САЩ са насърчени от корпоративните отчети и добрите данни за продажбите на дребно

18:02 | 15.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с повишения заради отчетите на банките, които продължават да носят добри новини, и след като продажбите на дребно в САЩ надминаха очакванията, съобщава CNВС. Повишенията в ранната търговия обаче са ограничени.

United Health и Home Depot допринасят най-много за ръста на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average.

Широкият индекс S&P 500 вероятно ще запише шести пореден ден на ръстове, подпомогнат от сектора на телекомите.

Технологичният бенчмарк Nasdaq отбелязва повишение от 0,05%.

Продажбите на дребно в САЩ нарастват с 0,6% през юни на месечна база на фона на очакванията за ръст от едва 0,1%. През май ръстът беше 0,2%. По-малко колебливият индекс на продажбите на дребно, който изключва продажбите на автомобили, записва ръст от 0,7% на месечна база, след като предишния месец повишението беше 0,4 на сто.

На годишна база широкият измерител за продажбите на дребно расте с 2,7%, а базисният (без автомобилите) – с 3,1%.

Потребителските цени се повишават с 0,2% на месечна база през юни. Базисната инфлация, която изключва колебливите цени на горивата и хранителните продукти, също е 0,2%. Данните оправдават очакванията на пазарите.

Производственият сектор в САЩ нараства през юни с най-бърз темп от януари насам, подкрепен от производството на автомобили и от сигналите, че вътрешното потребление се подобрява.

Индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет се понижава до 89,5 пункта според предварителните данни през юли. Финалната стойност за юни беше 93,5 пункта, а очакванията на анализаторите, анкетирани от Ройтерс, бяха за 93 пункта през юли.

Инвестиционната банка Wells Fargo публикува отчет в унисон с очакванията на пазарите, а печалбата на Citigroup е над прогнозите на анализаторите.

Американският лек суров петрол WTI се търгува с 0,72% до 46,01 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 0,87% до 47,78 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,35% до 1 327,50 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1074 долара, а един британски паунд – за 1,3285 долара. Курсът на йената е 105,90 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още