IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите в САЩ записват ръстове след решението на АЦБ*

Подкрепа оказват и добрите данни за трудовия пазар

18:11 | 14.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с резки повишения в четвъртък, след като Английската централна банка отправи ясен сигнал, че през август има намерение да облекчи паричната си политика, както и на фона на първите резултати от сезона на отчетите, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя близо 150 пункта, като Goldman Sachs, JPMorgan Chase и IBM допринасят най-много за повишението.

Широкият индекс S&P 500 се повишава с 0,6%, подкрепен от сектора на финансовите компании.

Технологичният бенчмарк Nasdaq расте с 0,66%.

“Безспорно имаме положителен стимул от АЦБ и от сезона на отчетите”, каза Ранди Фредерик, управляващ директор за търговия и деривати в Charles Schwab. “Пазарът има склонност да се движи преди събитията и затова според мен имаше стабилни повишения през последните няколко дни”, допълва той.

АЦБ запази основния си лихвен процент на исторически ниското ниво от 0,5%.

„Смятам, че опитват да държат пазарите спокойни“, казва Питър Кардийо, главен пазарен икономист във First Standard Financial.

Инвестиционна банка JPMorgan Chase надмина оценките за второто тримесечие с печалба от 1,55 долара за акция спрямо прогнози за 1,43 долара за акция. Акциите на компанията се търгуват с 2,5% ръст.

Най-големият фонд за управление на активи в света BlackRock отчете спад на печалбата за второто тримесечие от 3,7%, след като таксите за обслужване са се понижили, а клиентите са преместили средствата си от акции към инвестиции с фиксиран доход и парични инвестиции с по-ниски такси. Акциите на компаниите се търгуват с 0,05% спад.

Подадените молби за помощи при безработица през миналата седмица се задържат на най-ниското ниво от април, а производствените цени през юни се повишават с 0,5% на месечна база.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 1,34% до 45,35 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се повишава с 1,58% до 46,99 долара за барел.

Златото поевтинява с 1,12% до 1 328,50 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1124 долара, а един британски паунд – за 1,3319 долара. Курсът на йената е 105,40 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още