IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street се затрудняват да задържат стабилните ръстове от вчера*

Администрацията за енергийна информация съобщи, че петролните резерви в САЩ се понижават 8-а поредна седмица: с 2,5 милиона барела

18:17 | 13.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Wall Street се затрудняват да задържат стабилните ръстове от предните две сесии и индексите са почти без изменение близо два час след началото на търговията, съобщава CNBC.

Малко след отварянето на сесията и индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, и широкият измерител S&P 500 достигнаха исторически рекорди, преди да ограничат ръстовете.

„Помислете за големите движения, които имахме за много кратър период от време. В крайна сметка тази инерция ще се забави“, посочва Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities.

Dow Jones и S&P 500 затвориха сесията във вторник на рекордно високи нива, тъй като опасенията за последиците от британския референдум намаляха, а шансовете за стимули от страна на Япония се увеличиха. Технологичният индекс Nasdaq затвори на положителна територия за 2016 г.

„Финансовите отчети следващия месец ще помогнат да се определи дали действително се намираме на етап, в който се обръща негативната тенденция при печалбите и приходите на компаниите“, казва Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group.

В четвъртък и петък предстои публикуването на отчетите на финансовите гиганти BlackRock, JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo. 

В сферата на макроикономиката вносните цени записват ръст от 0,2% до голяма степен заради поскъпналия петрол, а износните цени се повишават с 0,8%.

Администрацията за енергийна информация съобщи, че петролните резерви в САЩ се понижават за 8-а поредна седмица: с 2,5 милиона барела през седмицата до 8 юли.

Американският лек суров петрол WTI се търгува със спад от 3,65% до 45,09 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с малко над 4% до 46,51 долара за барел.

Федералният резерв на САЩ ще публикува т.нар. Бежова книга в 21:00 часа българско време (14:00 часа местно време във Вашингтон). Бежовата книга е доклад на централната банка за актуалните икономически условия в страната и се публикува 8 пъти годишно.

Председателят на Фед за Далас Робърт Каплан заяви, че очаква слаб ръст на БВП в САЩ и посочи, че централната банка е много чувствителна към силата на долара.

Доходността по 10-годишните облигации е 1,47%, а тази по двегодишните книжа – 0,67%.

Доларът поевтинява с около 0,2% спрямо кошница валути, като едно евро се обменя за 1,1101 долара, а един британски паунд – за 1,3216 долара. Курсът на йената е 104,31 йени за долар.

Златото поскъпва с 0,3% до 1 339,75 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 18:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още