IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията в САЩ стартира с ръстове*

Пазарите са в очакване на референдума във Великобритания

17:01 | 22.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските индекси стартираха търговията в сряда на зелена територия, опитвайки се за трети пореден ден да отбележат ръстове. Всичко това се случва на фона на очаквания референдум във Великобритания, на който ще се реши дали страната ще остане в рамките на Европейския съюз, пише CNBC.

"Очевидно пазарът се колебае заради всичко около Brexit", коментира Ранди Фредерик, управляващ търговски директор на Charles Schwab.

Референдумът ще се проведе утре (23 юни), а резултатите от него се очакват след финала на търговията в САЩ в рамките на същия ден.

В сферата на макроикономиката пореден спад в лихвите по ипотечните кредити води до повишен интерес от страна на потребителите. Подадените документи на потенциални кредитополучатели през миналата седмица се увеличават с 2,9% спрямо предишната, сочат сезонно изгладените данни на Асоциацията на ипотечните банкери. Молбите за одобрение са с 35% повече в сравнение със същия период миналата година.

Днес е втората част от изслушването на председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън пред Конгреса. Тя представя шестмесечния доклад на Фед за паричната политика и вчера отговаряше на въпросите на Банковата комисия в Сената.

Във вторник Йелън защити предпазливия подход на Фед при затягането на паричната политика в САЩ. „Преди допълнително затягане на паричната политика Федералният резерв трябва да е сигурен, че икономическият растеж и заетостта са се възстановили и че няма шок след референдума във Великобритания на 23 юни“, каза още тя.

Днес тя ще отговаря на въпросите на Финансовата комисия в Камарата на представителите. Изслушването започва в 17 часа българско време (10:00 ч. местно време във Вашингтон).

В 17:30 часа българско време се очаква традиционния доклад на Администрацията за енергийна информация за петролните резерви. Във вторник Американският петролен институт обяви спад в запасите от черно злато в САЩ от  5,2 милиона барела за седмицата до 17 юни.

Петролът се търгува с около половин процент нагоре за над 50 долара за барел.

Доларовият индекс се понижава, като едно евро се обменя за 1,132 долара, а курсът на японската валута достига 104,5 йени за долар.

На облигационните пазари доходността по 2-годишните държавни облигации намаля до 0,75%. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа пък се сви до 1,7%. 

*Данните са към 16:50 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още