IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите Dow Jones и S&P 500 сложиха край на тридневната печеливша серия

Все пак измерителите са напът да запишат седмични ръстове

23:31 | 09.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на американските фондови борси приключиха сесията в четвъртък с понижения на фона на спад в цените на петрола от достигнатите ден по-рано няколкомесечни върхове, съобщи CNBC.

Измерителите Dow Jones Industrial Average и S&P 500 сложиха край на 3-дневната печеливша серия. Все пак индексите са напът да запишат седмични ръстове.

Американският лек суров петрол WTI поевтиня с 67 цента (1,31%) до 50,56 долара за барел.

Финансовите компании за кратко се търгуваха с 1% понижение и бяха най-незадоволително представящият се сектор в S&P 500.

“Мисля, че се върнахме обратно към търговия на петрол, където няма много какво друго да се търгува”, казва Джей Джей Кинахан, главен стратег в TD Ameritrade.

"Мисля, че темата на деня е усещането, че имаме голям проблем на глобално ниво, що се отнася до растежа", казва Питър Колман, главен трейдър в Convergex.

Министерството на финансите в САЩ емитира 30-годишни облигации на стойност 12 милиарда долара с доходност от 2,475%.

Министерството на труда на САЩ съобщи, че подадените молби за помощи при безработица през седмицата до 3 юни неочаквано се понижават с 4 хил. до 264 хил. при сезонно изгладени данни.

Според някои трейдъри натискът на акциите е дошъл и от материала в Wall Street Journal, според който инвеститорът Джордж Сосор неотдавна е направил серии „големи, мечи инвестиции в злато и компании, които добиват благородния метал.

„Не мисля, че нещата са толкова зле. Просто няма силен ръст, но няма и срив“, казва Иля Фейгин, управляващ директор и старши стратег в WallachBeth Capital. „На американския пазар му трябва сила при енергията и финансовите компании, за да върви нагоре. За съжаление и в двата сектора това не е случаят“, допълва той.

Доларовият индекс се повиши с около 0,4%, като едно евро се обменя за 1,133 долара, а курсът на йената е 106,9 йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още