IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street затвори с повишения в очакване на данните за заетостта в САЩ

S&P 500 прескочи психологическите 2 100 пункта за първи път от края на април

23:14 | 02.06.16 г.
Wall Street затвори с повишения в очакване на данните за заетостта в САЩ

Борсите отвъд Океана затвориха с ръстове в очакване на данните за заетостта в САЩ. Здравният сектор се оказа един от водещите на фондовите пазари, съобщава CNBC. По-рано днес Министерството на труда в страната съобщи, че молбите за безработица в страната намаляват до най-ниското им ниво за последните пет седмици. 

Акциите на компаниите от здравния сектор помогнаха на S&P 500 да надмине психологическите 2 100 пункта за първи път от края на април. Индексът напредна с 0,28% до 2 105,26 пункта.

За Dow Jones увеличението днес е в рамките на 0,27% или почти 49 пункта. Индексът на сините чипове затвори сесията при 17 838,56 пункта.

Най-голям принос за положителното представяне на Dow Jones днес има Johnson&Johnson. Акциите на компанията поскъпнаха с 1,52% до цена от 114,49 долара за брой, след като съобщи, че купува Vogue за сумата от 3,3 млрд. долара. 

Стойността на Nasdaq също записа ръст днес - от 0,39% до 4 971,36 пункта.

Цената на петрола записа обрат в следобедните часове. Суровината започна да поевтинява, когато беше разпространена новината, че ОПЕК няма да ограничи добивите. След това обаче стана ясно, че резервите от горива в САЩ намаляват, което предизвика ново увеличение.

В крайна сметка лекият суров петрол затвори търговията в четвъртък с цена от 49,17 долара за барел, което представлява увеличение от 0,3%. Европейският Brent се търгуваше за 49,94 долара за барел в края на търговския ден в САЩ.

Цената на златото изгуби 1,70 долара от стойността си и ценният метал затвори търговията при 1 213 долара за тройунция.

Още за търговията на Wall Street и настроенията на пазара можете да разберете от коментара на Сю Кийнан от Bloomberg New York за Bloomberg TV Bulgaria

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още