IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разочароващите печалби и петролът във фокуса на Wall Street*

В началото на сесията водещите индекси са в зоната на загубите

18:20 | 11.05.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските акции се търгуват с понижения в началото на борсовата сесия в сряда, повлияни от разочароващите финансови резултати и поскъпването на петрола преди седмичния доклад на Администрацията за енергийна информация EIA, съобщи CNBC. 

Основният индекс Dow Jones industrial average се понижава с 99 пункта, или -0,55%, до 17829,35 пункта, по-широкият индекс S&P 500 губи 9,76 пункта (-0,47%) до 2074,70 пункта, а технологичният бенчмарк NASDAQ е надолу с 19,41 пункта, или -0.40 на сто, до 4790,63 пункта.

Акциите на Disney се обезценяват с повече от 5,5% по време на сутрешната търговия, след като компанията от развлекателния сектор за първи път за последните пет години не отговори на очакванията на Wall Street с отчета си, а приходите също са под очакваните

За следващите пет години анализаторите очакват скок на печалбата със средно годишно ниво от 9,39%. Тази година прогнозите за печалбата са тя да нарасне с 13,22% спрямо миналата година, а следващата да се увеличи с 6,72% , съобщи Nasdaq.com

Книжата на Macy's се търгуват с понижение от 8%, а цената на акциите на конкурента ѝ Fossil се срина с повече от 30%. Macy's понижи прогнозата си за цялата година, като изпълнителният директор Тери Лундгрен обясни това с "продължаващия спад“ в потребителските разходи. Тримесечната печалба на търговската верига надмина консенсусните очаквания на анализаторите, докато приходите не успяха да достигнат прогнозните нива. 

Приходите през тримесечието достигнаха 5,77 млрд. долара, което е по-ниско от прогнозите за 5,93 млрд. долара. Акциите на търговската верига поскъпнаха с 8 на сто тази година, но отчитат спад от 40 на сто за последните 12 месеца. Гигантът в търговията на дребно отчете печалба на акция в размер на 40 цента през първото тримесечие, докато анализаторите предвиждаха печалба от 36 цента на акция.

Американският доларов индекс се търгува с 3% понижение след първото шестдневно покачване от април миналата година. Еврото се разменяше за 1,141 долара, а йената се търгуваше за 108,7 йени за долар.

Goldman Sachs очаква стойността на доларът да се покачи с 15% през следващите две години, догато експертите прогнозират нормализиране на монетарната политика на САЩ.

Фючърсите върху американския лек суров петрол с доставка през юни се търгуват с леко понижение за 44,41 долара за барел на New York Mercantile Exchange. 

*Актуално към 18,10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 01.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още