IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nasdaq отчете първа тридневна губеща серия от началото на февруари

Има известно безпокойство преди отчета на Apple, който трябва да бъде публикуван във вторник, посочва анализатор

23:21 | 25.04.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street затвориха сесията в понеделник на червена територия, като енергийните компании поведоха губещите сектори, съобщи CNBC

Технологичният индекс Nasdaq отчете първата си тридневна губеща серия от 9 февруари.

„Смесените отчети, публикувани досега оказват натиск над цените на активите. Инвеститорите все още мислят за разпродажбите в технологичния сектор в петък“, казва Марк Лускини, главен инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott. Той допълва, че има известно безпокойство преди отчета на Apple, който трябва да бъде публикуван във вторник, след затварянето на борсовата сесия.

Следващите няколко дни финансовите си резултати ще публикуват Boeing, Facebook и Amazon.com. На пазарите ще влияят и заседанията на Фед в сряда и това на Японската централна банка в четвъртък.

В следобедната търговия производителките на стоки от първа необходимост и телекомите се представяха най-добре в широкия индекс S&P 500. Телекомите изпревариха енергийните компании като най-добре представящ се сектор от началото на годината, след като секторът на енергетиката отчете спад от 1,5 на сто.

Финансовите компании остават най-слабо представящият се сектор от началото на 2016 г., следвани от фирмите в сферата на здравеопазването.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с около 30 пункта, като по-рано отчете спад и от 100 пункта. Goldman Sachs и Caterpillar натежаха най-много на измерителя, а стимул за ръст даде McDonald's.

Американският лек суров петрол WTI се търгува с 1,78% спад до 42,95 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с над 1% до 44,58 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,73% до 1 238,95 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1261 долара, а курсът на йената е 111,07 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
vsic4ko_e_otnositeln
преди 8 години
Има ли тема, по която да не си компетентен. Коментарите ти са безмислени и ненужни.Защо не си починеш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още