IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones не успя да се задържи над границата от 18 хил. пункта

Телекомуникационният сектор поведе губещите след новата порция финансови резултати в първия за годината сезон на отчетите отвъд Океана

23:19 | 21.04.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Щатските индекси закриха сесията в четвъртък с понижения. Телекомуникационният сектор поведе губещите след новата порция финансови резултати в първия за годината сезон на отчетите отвъд Океана.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average не успя да се задържи над границата от 18 хил. пункта, след като се понижи с 0,62%, или със 111,63 пункта, до 17 984,64 пункта.

Широкият индекс Standard & Poor's 500 изтри 0,52% от стойността си до 2 091,48 пункта, като най-губещият сектор в неговия състав бе телекомуникационният. Секторът на здравеопазването бе единственият печеливш.

Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite днес е надолу с минималните 0,05% до 4 945,89 пункта.

Макроикономическите новини от САЩ включват понижението на седмичните молби за помощи при безработица. Те неочаквано спадат с 6 хил. до 247 хил. миналата седмица, което е най-ниското ниво от 42 години.

Индексът на цените на жилищата на FHFA се покачи с 0,4% през февруари след ревизираното надолу повишение от 0,4% през януари

На корпоративния фронт Travelers Companies Inc. поведе губещите в състава на Dow Jones. Акциите на компанията поевтиняха с 6% до 108,79 долара след незадоволителни тримесечни финансови резултати.

Пазарната оценка на Verizon се смъкна с 3,3%, за да се окаже най-губещият телеком днес. Компанията предупреди, че продължаващата стачка се очаква да повлияе негативно на резултатите през второто тримесечие. Отчетът за първото тримесечие оправда очакванията на анализаторите.

Книжата на United Continental поевтиняха с 10%, за да се окаже най-губещата компания сред компонентите на индекса на транспортните компании Dow Jones Transportation Average, който се сви с 1%. Авиокомпанията отчете 33% годишен спад на печалбата на една акция и понижение на приходите от 4,8% годишно.

„Мисля, че преживяваме сезон на отчетите, който е по-добър от средните, но който вероятно няма да насърчи ръстове на пазарите“, коментира председателят на FBB Capital Partners Майк Бейли.

В петък своите междинни отчети ще публикуват General Electric, Caterpillar, McDonald's, Honeywell, AutoNation, American Airlines, Synchrony Financial, Kimberly-Clark, SunTrust, LyondellBasell, Steve Madden, Daimler.

На пазарите на суровини цената на нефта спадна с 2,26%, или с 1 долар, до 43,18 долара за барел. Понижението дойде от поскъпването на долара и опасенията за пренасищане на пазара на фона на последните събития в Близкия изток.

От своя страна контрактите върху златото с доставка през юни заличиха 2,80 долара от стойността си до 1 251,60 долара за тройунция.

На валутните пазари еврото се търгуваше на ниво от 1,129 долара, след като по-рано бе 1,138 долара след решението на Европейската централна банка да запази стимулиращата си програма на провелото се днес редовно заседание. Японската йена доближи курс от 109,52 йени за долар.

„Пазарът си мисли, че политиката на ЕЦБ не е толкова ефективна, колкото Марио Драги иска, и се пита дали ще продължи този курс, имайки предвид ефектите за европейската икономика и политическите събития“, коментира главният инвестиционен директор на Charles Schwab Investment Management Омар Агуилар.

На облигационните пазари доходността по 2-годишните американски държавни ценни книжа кръжи около 0,81%, докато възвръщаемостта по 10-годишните облигации се понижи до 1,88%. По-рано през сесията доходностите и по двата вида книжа бяха на най-високото си ниво от март.

Повече за търговията отвъд Океана можете да разберете от коментара на Сю Кийнан от Bloomberg New York за Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още