IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексът Dow Jones затвори на най-високото си ниво от юли

Американският лек суров петрол WTI финишира на най-високата стойност за 2016 г.

23:28 | 20.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сесията на американските фондови борси в сряда приключи с повишения на фона на стабилизиране в цените на петрола, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добави над 100 пункта в следобедната търговия и достигна най-високото си ниво от 23 юни 2015 г., но в крайна сметка ограничи ръста до 43 пункта и затвори на най-високото ниво от юли насам.

Финансовите и енергийните компании поведоха секторите в широкия индекс S&P 500 в следобедната търговия, най-незадоволително се представяха компаниите за комунални услуги и производителките на стоки от първа необходимост.

Американският лек суров петрол WTI финишира с 3,77% повишение до 42,63 долара за барел, което е най-високото ниво в края на сесията от началото на годината.

Суровината ограничи загубите от сутринта, след като Bloomberg съобщи за евентуална среща в Русия на петролните производителки през май.

Трейдърите обясняват поскъпването на петрола с доклада на Администрацията за енергийна информация от сутринта, която съобщи за ръст на резервите миналата седмица от 2,1 милиона барела, което е по-малко от очакванията.

„Все още се възприемат отчетите за първото тримесечие, които са сравнително по-добри от занижените очаквания. Пазарът ни казва, че сме в среда без паника за първото тримесечие, а и след това“, коментира Том Райт, директор на звеното за ценни книжа в JMP Securities.

На макроикономическия фронт продажбите на стари жилища в САЩ растат с 5,1% на годишна база до 5,33 милиона единици през март. Продажбите за февруари са ревизирани надолу до 5,07 милиона от 5,08 милиона по-рано.

Доходността по 2-годишните държавни облигации се повиши со 0,81%, а по 10-годишните държавни ценни книжа – до 1,859%, което е най-високото ниво от края на март.

Доларовият индекс се повиши с половин процент, като едно евро се обменя за 1,13 долара, а курсът на йената е 109,81 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още