IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доха не остави отпечатък и върху Wall Street

Dow Jones прескочи нивото от 18 000 пункта за първи път от юли 2015 година насам

23:14 | 18.04.16 г. 3
Доха не остави отпечатък и върху Wall Street

Водещите индекси на Wall Street затвориха първата сесия за седмицата на зелена територия, като Dow Jones дори премина психологическите 18 000 пункта за първи път от 21 юли 2015 година насам, съобщава CNBC. Търговията на световните фондови пазари днес беше под знака на срещата в Доха. 

В азиатската търговия липсата на споразумение между производителите на петрол по време на преговорите им катарската столица предизвика разочарования и спадове. В следващите часове обаче настроенията се смениха. С ръстове приключи търговията на Стария континент по-рано днес. 

"Борсите в САЩ са в подем, сякаш имунизирани от изхода в Доха", коментира пред Bloomberg TV Bulgaria пазарният анализатор Сю Кийнън, която освен за липсата на конкретно споразумение от срешата на лидерите на ОПЕК и други страни в катарската столица говори и за влиянието на предстоящият сезон на отчетите в САЩ.

„Приходите на банките са надолу, но всички се справят по-добре от очакванията и инвеститорите са ги включили в оценката, което дава възможност за възход, смята тя. 

Петролните пазари също се отърсиха от първоначалния шок от липсата на решение в Доха. В ранните сесии цената на петрола се срина, но загубите бяха ограничени. Лекият суров петрол затвори търговията с цена от 39,90 долара за барел, което представлява понижение от 1,14% спрямо предходната сесия. За европейския сорт Brent сесията приключи с понижение в рамките на 0,21% до цена от 43,01 долара за барел. 

Стабилизирането на петролните пазари подкрепи търговията с акции на енергийните компании. Така, след спад от около 1% в началото на сесията, енергийният сектор, част от S&P 500, се търгуваше на зелена територия в края на търговията. Стойността на широкия индекс достигна до 2 094,34 пункта, което представлява увеличение от 0,65 на сто. 

За Dow Jones търговията приключи с увеличение на стойността от 0,6% до 18 004,16 пункта. По време на сесията индексът на сините чипове докосна за кратко нивото от 18 010 пункта, но след това загуби инерцията си.

Подкрепа на индекса оказа търговията с акциите на Walt Disney. Една от продукциите на компанията - "Книга за джунглата", жъне успехи в Северна Америка и събра над 103 млн. долара в първия си уикенд в кината в САЩ. Това прави лентата втора по приходи през април.

В допълнение Pivotal Research повиши рейтинга на акциите на Walt Disney. Това предизвика интереса на инвеститорите и ценните книжа на компанията поскъпнаха с 3% до цена от 101,48 долара за брой.

Nasdaq също приключи на зелна територия - ръст от 0,44% до 4 960,02 пункта. На представянето на индекса натежа търговията с акции на Apple. Гигантът изтри 2,16% от цената на книжата си, чиято цена достигна до 107,48 долара за брой в края на търговския ден. 

Цената на златото се повиши с по-малко от 0,1% до 1 235 долара за тройунция, допълва Market Watch. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
колкото по-грозни новините толкоз повече хвърчат нагоре, но дедови е шорт от края на Март и оставам шорт ше си взема аз полагаемото нека са беснеят после после ше има игра с публиката ..... :)) А само преди 2 месеца Инвесторо преписва глупостите на пропагандата на Блумбърга "Влизаме в Мечи пазар, край ше мрем ааа уууу аааа" влизаме ама по после дедо ви беше с дългите Януари в "мечия пазар" са наопаки в "бичия пазар" ...... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 8 години
Да не си бил къс та се ядосваш? Тоя цирк все завършва с по високи свещи на месечна хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още