IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street отварят сесията с понижения*

Eнергийните компании в широкия индекс S&P 500 се търгуват с 1% понижение и се представят най-зле от всички сектори

18:02 | 15.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси се търгуват в тесни граници в петък, като инвеститорите следят корпоративните отчети и цената на петрола преди срещата в Доха в неделя, съобщава CNBC.

Eнергийните компании в широкия индекс S&P 500 се търгуват с 1% понижение и се представят най-зле от всички сектори.

Американският суров петрол WTI поевтинява с 3,23% до 40,16 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 3,17% до 42,45 долара за барел, към 17:30 часа българско време.

Златото поскъпва с 0,42% до 1 231,60 долара за тройунция.

Финансовите компании се затрудняват да запишат ръстове, а от началото на седмицата секторът е най-добре представящият се в S&P 500 с 4% повишение. От началото на годината обаче секторът е с най-незадоволително представяне.

В неделя в катарската столица Доха се събират страните от ОПЕК, както и производителки извън картела, за да обсъждат евентуално замразяване на добива.

„Намираме се в нещо като вакуум. Няма истински новини. Икономиката наистина изпитва затруднения, но няма нищо алармиращо“, казва Дейвид Кели, главен глобален стратег в JPMorgan Funds.

Индустриалното производство в САЩ се свива с 0,6 на сто на месечна база през март, което е повече от очакванията, сочат данни на Федералния резерв на САЩ.

Citigroup Inc. отчете печалба за първото тримесечие, която надхвърли прогнозите на анализаторите. Така американската банка се присъединява към групата на конкурентите си, които намалиха разходите си по-силно от очакванията на фона на слаба търговия и активност при сключването на сделки. Нетната печалба за тримесечието се е понижила с 27% до 3,5 млрд. долара, или 1,10 долара за акция, от 4,77 млрд. долара, или 1,51 долара на акция, година по-рано, обяви компанията в петък.

Акциите на банката поскъпват с близо 2%.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още