IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

След порция банкови отчети търговията на Wall Street стартира в тесни граници*

Bank of America, Wells Fargo и Black Rock публикуваха финансовите резултати за първото тримесечие на 2016 г.

17:51 | 14.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на американските фондови борси се движат в тесен диапазон в началото на сесията в четвъртък, след като няколко финансови компании публикуваха отчетите си за първото тримесечие, съобщи CNBC. 

В индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average най-добре се представя Goldman Sachs, a най-незадоволително - Home Depot.

В широкия измерител S&P 500 най-много изостава секторът на информационните технологии, а финансите се затрудняват да запишат повишения.

Третата най-голяма американска банка по активи Wells Fargo обяви, че печалбата ѝ за първото тримесечие на годината е спаднала с 5,9%, след като продължава да се бори със срива на цените на петрола.

Bank of America отчете 18-процентов спад на печалбата през първото тримесечие.

Най-голямата компания за управление на активи в света Black Rock съобщи за спад в печалбата в размер на 20% през първото тримесечие на 2016 г. 

Citigroup ще публикува отчета си в петък.

Властите в САЩ публикуваха данни за инфлацията, която през март се връща към ръст от 0,1%, което е под очакванията за повишение в размер на 0,2%. През февруари потребителските цени в най-голямата икономиката в света се понижиха с 0,2 на сто.

Подадените молби за помощ при безработица през седмицата до 8 април се понижават с 13 000 до 253 000, което е най-ниското ниво от 1973 г. насам. Очакванията бяха за 270 000 подадени документи.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,5% до 41,97 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент отчита повишение в цената от 0,36% до 44,34 долара за барел.

Златото поевтинява с 1,2% до 1 233,30 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още