IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones достигна 5-месечен максимум

Финансовите акции записаха най-силно представяне в днешната сесия

23:18 | 13.04.16 г.
Dow Jones достигна 5-месечен максимум

С ръстове на индексите приключи днес сесията на Wall Street. В края на търговията Dow Jones достигна 5-месечен връх, като добави 1,06% до 17 908 пункта. S&P 500 се повиши с 1% до 2 082 пункта, а Nasdaq нарасна с 1,55% до 4 947 пункта.

Сред най-силно представящите се акции се наредиха банковите заради по-добрите от очакваното финансови резултати на J.P. Morgan Chase & Co., съобщава MarketWatch.

Пазарната оценка на J.P. Morgan Chase се разшири с над 4 на сто в днешната сесия, като оказа най-голяма подкрепа на индекса на “сините чипове”. Акциите на Goldman Sachs Group поскъпнаха с 3,6%, а на Visa – с 1,5%.

От секторите в състава на широкия индекс финансовият записа най-силно представяне като цяло и финишира със среден ръст от 2,24%. Следват технологичните акции, които поскъпнаха средно с 1,37%, както и индустриалните, при които поскъпването също е 1,37%.

Сред малкото поевтиняващи се отличи групата на телекомуникационните акции със спад от 1% средно.

Инвеститорите се обнадеждиха от по-добрите от очакваното данни за износа на Китай, които бяха публикувани днес.

Фючърсите на петрола приключиха със загуби в сряда и сложиха край на трите поредни серии на ръст заради силния ръст на запасите от черно злато в САЩ. Все пак цените затвориха над дъната за сесията, подкрепени от спадовете на местните добиви в САЩ и запасите от газ, пише MarketWatch. Инвеститорите освен това изчакват резултатите от срещата на водещите световни държави производителки на петрол, която ще се състои в края на седмицата в Доха, Катар.

В края на търговията фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през май поевтиняха на стоковата борса в Ню Йорк с 41 цента (1%) до 41,76 долара за барел. В Лондон юнските контракти на сорта брент поевтиняха с 51 цента (1,1%) до 44,18 долара за барел.

Доларът постигна днес най-силния си дневен ръст спрямо еврото от почти два месеца насам заради по-силните от очакваното данни за износа на Китай. Валутната двойка достигна ниво от 1,1287 долара за едно евро.

Същевременно златото също прекъсна четиридневната си позитивна серия и също поевтиня, след като инвеститорите отново започнаха да обръщат по-голямо внимание на по-рисковите активи. В края на сесията в Ню Йорк фючърсите на благородния метал със срок на доставка през юни поевтиняха с 12,6 долара (1%) до 1 248,3 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още