IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските борси започнаха седмицата на червено

Инвеститорите гледат с очакване началото на сезона на отчетите

23:11 | 11.04.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американските борси приключиха със спадове, докато инвеститорите очакват началото на сезона на отчетите, съобщава CNBC.

"В този вид среда, където новините са смесени, а оценките са доста пълни, има предостатъчно време на преден план да излязат несигурностите", каза Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank.

Основните индекси не успяха да задържат повишенията си в следобедната търговия, макар че по-рано в сесията Dow Jones industrial average отбеляза ръст от над 150 пункта.

Секторите на материалите и финансовите компании поведоха печелившите в S&P 500, докато телекомуникационният сектор и този на здравеопазването бяха сред най-големите губещи.

Оценката за общата печалба за първото тримесечие на S&P 500 възлиза на 26,17 долара, което е с 8,1% по-малко спрямо миналата година и отбелязва трето поредно тримесечие на спад, сочи съобщение от петък на старшия анализатор на S&P Global Market Intelligence Линдзи Бел. "Такъв стръмен спад на растежа не е отчитан от второто тримесечие на 2009 г.", добавя тя.

Индексът iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) се търгуваше с над 1,5% по-ниско в следобедната търговия.

"Просто смятам, че надскочихме себе си след резултатите от Европа и Китай тази сутрин", каза Питър Колман, главен трейдър в Convergex.

Цените на американския петрол се вдигнаха с над 1% в понеделник, след като рали на по-широките пазари за суровини подкрепиха купуването в очакване на срещата на петролните производители в Доха следващата седмица, целяща замразяване на добива.

Фючърсите на петрола сорт Брент се вдигнаха с 96 цента до 42,92 долара за барел, след като по-рано достигнаха дори 43,06 долара за барел - най-високото им ниво от 7 декември насам.

Американският суров петрол приключи на цена от 40,36 долара за барел с ръст от 64 цента, или 1,61%, като през деня достигна 40,75 долара - почти 3-седмичен връх.

На валутните пазари доларът успя да се възстанови от част от спада си, след като удари 17-месечно дъно спрямо йената. Еврото се разменяше за 1,14 долара.

На облигационните пазари доходността по 2-годишните държавни ценни книжа достигна 0,69%, а на 10-годишните облигации приключи на ниво от 1,72%.

На пазара на суровините цените на златото се вдигнаха до най-високите си нива от почти три седмици, доближавайки се все повече до 1300 долара за тройунция. Фючърсите за доставките през юни скочиха с 14,20 долара до 1258,00 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
ratten
преди 8 години
пук...пук... бълбук...бълбук...бъъъллл...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
ratten
преди 8 години
пук...пук... бълбук...бълбук...бъъъллл...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още