IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсовата търговия в САЩ започва с ръстове в очакване на корпоративните отчети*

Индексите на Wall Street следват повишенията на европейските пазари

18:10 | 11.04.16 г.
Борсовата търговия в САЩ започва с ръстове в очакване на корпоративните отчети*

Индексите на американските фондови борси започват седмицата с повишения, следвайки подема на европейските пазари и подпомогнати от ръст в цените на петрола, съобщава CNBC. Освен това инвеститорите са в очакване на сезона на отчетите.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 150 пункта, като най-много допринасят Goldman Sachs и Boeing. Транспортните компании в измерителя се повишават с 1%.

В широкия индекс S&P 500 производителите на материали и финансовите компании отчитат ръстове от над 1%.

Към 17:30 часа българско време американският лек суров петрол се търгува с 1,41% повишение до 40,28 долара за барел. Европейският бенчмарк Брент поскъпва с 1,79% до 42,69 долара за барел.

Сезонът на отчетите се очаква да започне с този на Alcoa, който предстои да бъде бъде публикуван след приключването на сесията. По-късно тази седмица предстоят резултатите на JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup.

За тримесечието S&P 500 отчита средна печалба на акция на стойност 26,17 долара, което е спад от 8,1% на годишна база, сочи анализ на S&P Global Market Intelligence. Освен това понижението е трето поредно за тримесечие. „Толкова рязък спад не е бил записван от второто тримесечие на 2009 г.“, посочват авторите на доклада.

Златото поскъпва с 1,19% до 1 258,60 долара за тройунция/

Едно евро се обменя за 1,1442 долара, а курсът на йената е 107,94 йени за долар.

В понеделник не се очакват ключови макроикономически данни в САЩ, но по-късно през седмицата предстоят доклади за инфлацията и продажбите на дребно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още