IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите отвъд Океана изпратиха най-лошата си седмица от февруари насам

Броени минути преди края на сесията Nasdaq успя да изплува на зелена територия, а на представянето му натежа търговията на Facebook

23:33 | 08.04.16 г. 3
Борсите отвъд Океана изпратиха най-лошата си седмица от февруари насам

Водещите индекси на Wall Street затвориха сесията със слаби повишения, но това не беше достатъчно, за да бъдат изтрити седмичните загуби. В днешната сесия влияние оказа силният ръст на цената на петрола, пише CNBC

Лекият суров петрол поскъпна с 6,6% до 39,72 долара за барел. Това представлява увеличение от 8% за седмицата. Европейският Brent затвори търговията с цена от 41,81 долара за барел, което представлява увеличение от 6 на сто.

Оптимизъм на петролните пазари донесе прогнозата, че страните, добиващи петрол, ще успеят да се разберат за замразяване на добива, така че цените на суровината да се стабилизира.

За кратко по време на сесията Dow Jones записа ръст от малко над 150 пункта. След това обаче настроенията се обърнаха и инвеститорите обърнаха внимание на данни за спад на стоковите запаси на търговците на едро, които намаляват с 0,5% през февруари. Това е най-резкият спад от февруари насам. 

Така индексът на сините чипове записва ръст от 0,2 на сто или едва 35 пункта до 17 576,96 пункта. Седмицата приключва със загуба от около 1%, което се оказва най-лощото представяне от 12 февруари насам. 

Широкият S&P 500 достигна до 2 047,6 пункта или увеличение от 0,28% в края на днешната сесия. За индекса седмичният спад също е в рамките на около процент. Това е най-лошата седмица за S&P 500 от 5 февруари насам.

И двата индекса успяха да се задържат на зелена територия благодарение на енергийния сектор. След поскъпването на петрола акциите на Chevron повишиха цената си с 1,62 на сто до 96,33 долара за брой. На стойността на Dow Jones натежа представянето на Nike, чиито акции поевтиняха с 1,46% до 59,42 долара за брой.

Броени минути преди края на сесията Nasdaq успя да премине на зелена територия. Стойността на технологичния индекс се повиши с нищожните 0,05% до 4 850,69 пункта. Сред големите губещи, част от индекса, днес се нареди и Facebook. Компанията изгуби 2,65% от цената на акциите си и те затвориха седмицата на ниво 110,63 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 30.08.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още
Финанси виж още