IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ройтерс: SEC започва проверка по Panama Papers

Организацията ще прегледа дали има имена на американски корпорации във файловете

08:43 | 07.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Ройтерс: SEC започва проверка по Panama Papers

Федералната комисия по ценните книжа и фондовите борси (Securities and Exchange Commission, или SEC) започва проверка по Panama Papers  за връзки на световни лидери с офшорни фирми, предаде Ройтерс.

„Да, ние ще ги разгледаме, както правим с всички публични източници“, каза Кара Брокмейър, директор на подразделението за изпълнение на закона за корупцията в чужбина (FCPA). Това тя каза по време на конференция за промишлеността, без да съобщава подробности. 

Скритите с офшорни зони банкови сметки може да нарушават антикорупционното законодателство на страната.

Служителят на SEC не дава подробности за това, което агенцията ще прегледа в изтеклите документи на панамската адвокатска кантора Mossak Fonseca. Фирмата е специализирана в създаването на офшорни компании, които често се използват за прикриване на финансови операции на политици и общественици от целия свят.

Представители на бранша и на регулаторите заявиха по време на конференцията за борба с прането на пари и финансовите престъпления, че прането на пари е термин, който включва широк спектър от незаконни практики, най-очевидните от които са свързани с разпространение на наркотици и мрежи за финансиране на тероризма.

То също така играе по-малко известна, но важна роля, в много случаи на подкупи и корупция с участието на държавни служители и корпорации, подлежащи на надзора на SEC.

„Първото нещо, което SEC най-вероятно ще направи, е да прегледа дали има имена на американски корпорации във файловете", казва Ратан Нарнолия от Crowe Horwath. „Те не могат да проверят всичко. Има много страни, които ще търсят данни и ще имат свои собствени разследвания. В SEC трябва да си създадат демаркация, така че да могат да се фокусират върху казусите с най-голям приоритет, при които има участие на американски организации или граждани на САЩ".  

Още по темата - тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 01.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още