IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Последната борсова сесия в САЩ за тримесечието започва с леки ръстове*

В сутрешната сесия доларовият индекс се понижи с 0,4% до най-ниското си ниво от октомври насам. Измерителят е напът да запише спад за тримесечието от над 4%

18:01 | 31.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street записват слаби повишения в ранната търговия. Инвеститорите очакват доклада за заетостта в САЩ през март, който ще бъде публикуван в петък, съобщава CNBC.

В последния ден от тримесечието Dow Jones Industrial Average записва ръст от 25 пункта, като IBM допринася най-много за ръста на индекса, а най-много му натежават акциите на Boeing.

“Пазарите всъщност не се движат. Големи новини ще има от доклада за заетостта, който излиза в петък“, казва Дейвид Кели, главен глобален стратег в JP Morgan Funds. “Пазарите се адаптират към речта на Джанет Йелън отпреди два дни, но смятам, че това адаптиране вече приключи”, допълва той.

Експертът посочва, че адаптирането най-много си е проличало при движението на долара, който поевтиня спрямо еврото след коментарите на председателя на Федералния резерв на САЩ.

В сутрешната сесия доларовият индекс се понижи с 0,4% до най-ниското си ниво от октомври насам. Измерителят е напът да запише спад за тримесечието от над 4%.

Еврото се обменя за около 1,139 долара, а един долар - за 112,20 йени.

На макроикономическия фронт молбите за помощи при безработица са 276 хил. през седмицата до 25 март. Чикагският индекс на мениджърите по поръчките (PMI) нараства от 47,6 пункта през февруари до 53,6 пункта през март.

Американският лек суров петрол се търгува с повишение от около 1% до 38,67 долара за барел. Европейският бенчмарк брент поскъпва с 1,3% до 40,57 долара за барел.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още