IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street се насочват към седмичен спад*

В петък няма да има търговия заради Великденските празници в САЩ

17:25 | 24.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови пазари се понижават в последния ден от борсовата седмица, като поевтиняващият петрол повлиява на нагласите на инвеститорите, съобщава CNBC. В петък няма да има търговия заради Великденските празници в САЩ.

Петролът ограничава спада, но остава под 40 долара за барел. Американският лек суров петрол WTI се търгува с 2,26% понижение до 38,89 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 1,33% до 39,93 долара за барел.

Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities, посочва, че в дългосрочен план за пазарните участници по всяка вероятност ключови остават динамиката при цената на петрола и при долара.

Доларовият индекс се повишава с 0,21% до 96,25 пункта, като едно евро се обменя за 1,1159 долара, а курсът на йената е 112,56 йени за долар.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average за кратко се понижи със 100 пункта, което го върна на минус от началото на годината. На измерителя най-много натежаха акциите на Goldman Sachs и Boeing.

В широкия индекс S&P 500 енергийните и финансови компании се търгуват с 1% спад и поведоха секторите, които са на червена територия.

Dow, S&P и технологичният индекс Nasdaq са на път да сложат край на петседмичната печеливша сесия с вероятен спад от 1%.

Адам Сахран, главен изпълнителен директор на Sahran Capital, до известна степен обяснява това с прибиране на печалби в края на месеца, а и в края на тримесечието. 

На макроикономическия фронт индустриалните поръчки на трайни стоки се понижават с 2,8% на месечна база през февруари.

Подадените молби за помощ при безработица миналата седмица са 265 000, което е малко по-малко от очакваните 267 000.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) на Markit в сектора на услугите се повишава от 49,7 пункта през февруари до 51 пункта през март.

Председателят на Федералния резерв на САЩ за Сейнт Луис Джеймс Булард втори пореден ден имаше изявление и каза, че американската централна банка може би се приближава все повече до още едно повишаване на лихвените проценти.

*Данните са актуални към 17:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още