IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street затвори сесията със скромни ръстове

Apple, която представи нов модел iPhone, приключи борсовата търговия с 0,01% спад

22:32 | 21.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси приключиха с леки повишения търговията, която беше в скромен обем, съобщи CNBC. Така след пет поредни седмици повишения индексите направиха опит да продължат позитивната серия, а най-добре се представиха телекомуникационните компании и тези в сектора на здравеопазването.

„Мисля, че инвеститорите получиха усещането, въпреки някои разочароващи новини, че тенденцията е нагоре“, каза Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank.

Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI с доставка април се повишиха с 1,19% до 39,91 долара за барел, а тези върху доставките през май се повишиха с 1,22% до 41,52 долара за барел.

Доходността по 2-годишните държавни облигации се повиши до 0,87%, а тази по 10-годишните ценни книжа отчете ръст до 1,92 на сто.

В широкия индекс S&P 500 телекомуникациите поведоха секторите с ръстовете, а компаниите производителки на материали бяха на червена територия. За ръста на Dow Jones най-много допринесоха Boeing и Nike, a натиск надолу оказваха Chevron, Goldman Sachs и Walt Disney.

Apple, която представи нов, по-малък модел смартфон - iPhone SE, не успя да насърчи подема при Nasdaq. Акциите на компанията се повишиха с около половин процент, но в крайна сметка финишираха с 0,01% спад.

Valeant Pharmaceuticals отчете над 7% ръст в цената на акциите си след новината, че главният изпълнителен директор Майк Пиърсън напуска компанията. От началото на годината акциите на компанията поевтиняха със 70 на сто.

След като за кратко поскъпнаха с 1%, акциите на Citigroup финишираха без изменение. В неделя анализаторската компания Keefe, Bruyette & Woods (KBW) заяви в неделя, че инвестиционната банка вероятно е една от американските системно важни банки, която може успешно да се раздели на две дружества.

Рано сутринта председателят на Фед за Ричмънд Джефри Лейкър заяви, че инфлацията в САЩ ще се ускори през идните години към целевото ниво от 2%.

Председателят на централната банка за Атланта Денис Локхарт пък каза, че още следващия месец е възможно да има повишение на лихвените проценти. CNBC посочва, че Локхарт не е в комисията по паричната политика на Фед. Той очаква трудовият пазар в САЩ да продължава да се подобрява.

По-късно в понеделник изявление ще има председателят на Фед за Сейнт Луис Джеймс Булард.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 06.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още