IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници*

Основните индекси направи кратък опит за нарастване след отваряне на сесията, подпомогнати от акциите на енергийните компании

17:04 | 17.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници в четвъртък, като във фокуса на инвеститорите остава вчерашното заседание на Федералния резерв, съобщи CNBC.

Американската централна банка очаквано остави лихвените проценти непроменени, но понижи прогнозата си за темпа на затягане на паричната политика през 2016 г. Джанет Йелън и екипът й вече очакват не четири, а две повишения с по 25 базисни пункта тази година. Това се прие добре от пазарите същия ден, до голяма степен защото Фед внесе яснота за намеренията си и защото сближи своите очаквания с тези на мнозинството пазарни участници.

Основните индекси направи кратък опит за ръстове след отваряне на сесията, подпомогнати от акциите на енергийните компании заради поскъпването на петрола. 

Спадовете при финансовите компании обаче се противопоставиха на първоначалния подем, като Goldman Sachs натежа най-много на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average. Транспортните компании в измерителя се търгуват с 1% ръст, след като акциите на FedEx поскъпнаха със 7% заради отчетена печалба над очакванията.

В широкия S&P 500 най-незадоволително се представиха секторите на здравеопазването и на финансите, а ръста насърчаваха енергийните фирми и производителките на материали.

На макроикономическия фронт подадените молби за помощи при безработица миналата седмица са 265 хил. Дефицитът по текущата сметка на САЩ през четвъртото тримесечие е 125,3 милиарда долара.

Доларът продължава да поевтинява спрямо еврото, като в 16:40 часа българско време единната валута се обменя за 1,1302, и регистрира 0,69% ръст.

Йената също поскъпва и един долар се обменя за 111,60 йени.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 3,35% до 39,75 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се повишава с 0,82% до 41,15 долара за барел.

Златото поскъпва с 3% до 1 266,60 долара за тройунция. Благородният метал пое рязко нагоре след изявлението на Фед в сряда, като инвеститорите се завръщат към инвестицията убежище, защото виждат, че в САЩ скоро не се очаква повишаване на доходността на активите.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още