IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производителят на куфари Samsonite купува Tumi за 1,8 млрд. долара

Придобиването идва на фона на разширяването на компанията в луксозния сегмент

21:48 | 04.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-големият производител на куфари в света Samsonite International S.A. обяви днес, че ще придобие Tumi Holdings Inc за 26,75 долара на акция в сделка, която оценява Tumi на 1,8 млрд. долара, предаде Ройтерс.

Придобиването идва на фона на разширяването на компанията в луксозния сегмент.

Samsonite, чиито акции се търгуват в Хонконг, обяви, че ще финансира сделката с банкови заеми и че тя трябва да приключи през втората половина на годината, след като получи одобрение от акционерите и регулаторите.

Инвеститорите приветстваха сделката, изпращайки цената на акциите на най-високото й ниво от октомври.

Офертата дава 38% премия спрямо средната цена на акциите на базираната в Ню Джърси Tumi от 19,34 за петте дни до 2 март, пише в изявлението на компанията.

Нетните продажби на Tumi нараснаха с 4% на годишна база през 2015 г. до 548 млн. долара, като Северна Америка формира 68% от тях. Нетната й печалба нарасна с 8,6% миналата година до 63 млн. долара.

Главният изпълнителен директор на Samsonite Рамеш Тайнуала заяви, че компанията планира да разшири присъствието на Tumi в Азия и Европа, укрепвайки същевременно бизнеса й в Северна Америка.

Morgan Stanley Asia Ltd е финансов съветник на Samsonite, а Goldman Sachs & Co. – на Tumi.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още