IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street растат след коментар на иранския министър на петрола*

По-късно днес ще бъде публикувана стенограмата на последното заседание на Фед, в която може да се открият сигнали за намеренията за паричната политика

17:41 | 17.02.16 г.
Индексите на Wall Street растат след коментар на иранския министър на петрола*

Търговията на Wall Street в сряда започва с повишения, като индексите опитват да постигнат тридневна серия с ръстове, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average скочи с над 100 пункта в сутрешната търговия, подпомогнат от подема при цените на петрола. Най-много допринесоха Boeing и Goldman Sachs.

Към 17:10 часа българско време американският лек суров петрол WTI се търгува с 2,75% повишение до 29,84 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – с 3,23% нагоре до 33,22 долара за барел.

След срещата между Иран, Ирак и Венецуела иранският министър на петрола заяви, че режимът в Техеран би подкрепил усилия за стабилизиране на цените на петрола включително и сътрудничество между страни от ОПЕК и държави извън картела.

Широкият S&P 500 се повиши над психологическата граница от 1 900 пункта за пръв път от 5 февруари, като финансовият сектор е сред най-добре представящите се.

Инвеститорите очакват резултати от срещата между министрите на Иран, Ирак и Венецуела, както и доклада на Американския петролен институт за резервите в САЩ миналата седмица.

По-късно днес ще бъде публикувана стенограмата на последното заседание на Федералния резерв на САЩ, в която може да се открият сигнали за намеренията на централните банкери за паричната политика.

Златото поскъпва с 0,20% до 1 210,60 долара за тройунция.

На макроикономическия фронт индустриалното производство в САЩ се повишава с 0,9% през януари, производствените цени пък неочаквано записват ръст от 0,1% при очаквания за свиване от 0,2 на сто. Като се изключат енергията и хранителните продукти, производствените цени нарастват с 0,4%.

Началното жилищно строителство се свива с 3,8% през януари, а разрешителните за строителство се понижават с 0,2 на сто.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 28.08.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още