IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси стартираха търговията тази седмица с ръст

Финансовите компании се радваха на ръст от 2% по време на сесията

23:38 | 16.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американските индекси записаха ръстове във вторник, подкрепени до известна степен от позитивните новини от Китай, пише CNBC.

Dow Jones Industrial Average се изкачи с 1,39%, докато S&P 500 скочи с 1,65%. Nasdaq завърши деня с 2,27% нагоре.

По време на търговията в средата на деня Dow Jones Industrial Average се търгуваше със 156 пункта нагоре, или 0,9%, до 16 130 пункта. Компанията, която се представи най-добре, беше Boeing, а в другата крайност се оказа Chevron.

Същевременно S&P скочи с 1,19% до 1886 пункта, докато Nasdaq отбеляза ръст от 1,66% до 4409 пункта.

От своя страна CBOE Volatility Index се търгуваше до близо 25 пункта.

Днес беше първият ден, в който имаше борсова търговия в САЩ тази седмица, тъй като в понеделник пазарите останаха затворени по случай Деня на президентите.

Стабилизирането на юана и облекчаването на страховете от рязкото забавяне на икономическия растеж на Китай доведе до ръст на цените на китайските акции.

Финансовите компании задържаха ръст от близо 2% по време на следобедната търговия и се оказаха едни от най-печелившите в S&P 500. Секторът обаче отбелязва спад от 10% от началото на годината и е най-зле представящият се в индекса.

В света на корпоративните новини се отличи Alibaba, която придоби 5,6% дял от Groupon и се превърна в четвъртия най-голям акционер в компанията за онлайн промоции и електронна търговия.

Суровият петрол с доставка през март се търгуваше с 33 цента надолу до 29,11 долара за барел. Фючърсите на златото с доставка през април се свиха с 28,90 долара до 1210,50 долара за тройунция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още