IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отново спадове на американските борси*

Основните индекси не успяха да задържат първоначалния си ръст от рано сутринта

17:52 | 03.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американските борси не успяха да задържат положителна си посока от началото на сесията и се търгуват на червено въпреки ръста на цените на петрола и по-добрите от очакваното данни за заетостта, съобщава CNBC.

Цената на американския суров петрол се повиши с 2% в сутрешната търговия, след като руският външен министър Сергей Ларвов заяви, че Русия е отворена за обсъждане на намаляване на производството с ОПЕК.

Арт Хоуган, главен пазарен стратег във Wunderlich Securites, казва, че „когато все повече хора започнат да говорят за намаляване на добива“, петролът има по-голям потенциал да се вдигне от дъното.

Ранди Фредерик, управляващ директор на търговията и дериватите в Charles Schwab, обаче твърди, че „възстановяването на петрола е по-скоро техническо“.

„Имахме доста стръмно разпродаване на петрола напоследък“, добавя той.

„Акциите и петролът са изключително свързани един с друг в момента, за добро или за лошо“, казва той. „В даден момент това ще трябва да спре“.

Основният индекс Dow Jones industrial average за кратко отчете ръст от 100 пункта малко след началото на сесията, повеждайки пред S&P 500 и Nasdaq Composite. допринесе най-много за повишението на индекса на сините чипове. Бенчмаркът обаче отново тръгна надолу, след като индексът ISM за януари се оказа по-слаб от очакваното.

Nasdaq не успя да задържи първоначалния си ръст, понижавайки се с 1%, а iShares Nasdaq Biotechnology ETF падна с 2% . S&P тръгна в същата посока, след като финансовият сектор потъна с 2%.

Последният отчет за заетостта извън селскостопанския сектор в САЩ показва, че работните места са се увеличили с 205 000 миналия месец, което е над консенсусната оценка от 195 000 места.

Доходността на американските държавни ценни книжа отчита ръст в сряда, като 10-годишните се търгуват на ниво от 1,88%.

Доларът се търгува с 0,6% по-ниско спрямо кошница от валути, а еврото отчита ръст от 0,4% спрямо зелената валута.

* Информацията е актуална към 17:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още