IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Януари бе най-лошият месец за борсите от седем години насам

Standard & Poor's 500 изгуби 5,1% за месец - най-слабото представяне от 2009 г. насам

14:54 | 30.01.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Януари бе най-лошият месец за борсите от седем години насам

Месец януари 2016 година е бил най-лошият месец за борсите в последните седем години, независимо, че в последната седмица на месеца се наблюдава стабилизиране, съобщава Bloomberg.

Индексът Standard & Poor's 500 е изгубил 5,1% за месец, което е най-лошият му показател от 2009 г. насам, когато индексът пада с 8,6%. Най-ниският си показател за месеца индексът има на 20 януари, достигайки минимума си от 21 месеца. Тогава той отчете спад от 11 на сто от началото на годината, преди да се възстанови отчасти.

„Въпросът е дали всичко това ще приключи с януари или е предвестник на фатален край. Не зная дали мога да дам ясен отговор“, коментира експертът Джин Мартин Адамс.

„Доверието със сигурност преминава към негативен сценарий. В краткосрочен план аз не съм сигурен, че настроенията ще са оправдано", каза Майкъл Чурч, президент на Addison Capital Management във Филаделфия.

„Какво ще стане, ако няма рецесия? Какво ще се случи, ако Китай се стабилизира и Фед не повиши лихвите агресивно?".

И докато Централната банка на САЩ (Фед) не изключи възможността за вдигане на лихвения процент през март, много от инвеститорите смятат, че моментното забавяне на световната икономика може да накара Фед да изчака с такова решение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 01.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Nathan
преди 8 години
Агресивното и налудничево поведение на централните банки след кризата от 2008 балонизираха всички активи и индустрии и превърнаха прекредитирането на нежизнеспособни компании и активи в основен бизнес модел;като в замня на това създадоха единствено анемично увеличение и ниско платени работни места ( бел.при това само в няколко икономики). Без радикална промяна в съществуващия икономически модел данните от януари ще се установят, като обичайни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още