IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсовата сесия в САЩ започва с повишения*

След приключване на търговията се очаква отчетът на Apple

17:48 | 26.01.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Борсовата сесия в САЩ започва с повишения*

Повечето акции на американските фондови борси се търгуват с повишения. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя над 200 пункта, а 3M допринесе най-много за ръста.

Акциите на компанията поскъпват с 4,5%, след като тя отчете по-добри от очакваното резултати. Oт конгломерата посочват, че скорошното преструктуриране е направило дейността по-ефективна, а компанията – по-добре позиционирана в дългосрочен план.

Преди отваряне на борсовата сесия излязоха отчетите на DuPont, Procter & Gamble и Sprint, а след приключване на търговията се очаква отчетът на Apple.

Американският лек суров петрол се търгува с 2,64% повишение до 31,16 долара за барел към 17:20 часа българско време, а европейският бенчмарк брент – с 3,08% ръст до 32,29 долара за барел.

По-късно днес започва януарското двудневно заседание на Федералния резерв на САЩ, на което обаче не се очаква да има промяна в паричната политика. Резултатите от последното проучване на CNBC показват, че мнозинството мениджъри и анализатори на Wall Street очакват следващото повишение на лихвените проценти да бъде през май тази година.

Индексът на Markit за активността в сектора на услугите през януари се понижава до 53,7 пункта спрямо финалното четене за декември от 54,3 пункта. Индексът на потребителското доверие на Conference Board обаче се повишава до 98,1 пункта, след като стойността за декември беше ревизирана надолу до 96,3 пункта.

Доходността по 10-годишните американски облигации остава стабилна, тази по 2-годишните ценни книжа е 0,86%, а  по 10-годишните – 2,01%.

Доларовият индекс се понижава леко, като едно евро се обменя за 1,0837 долара, а курсът на йената е 118,50 йени за долар.

Златото поскъпва с 0,93% до 1 115,50 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 02.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Mike Florida
преди 8 години
Напред към светли бъднини US ракета!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Mike Florida
преди 8 години
Напред към светли бъднини US ракета!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още