IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции приключиха сесията със спадове

В един момент Dow Jones изтри над 550 пункта, но на финала намали загубите почти наполовина

23:21 | 20.01.16 г. 10
Американските акции приключиха сесията със спадове

Американските акции приключиха сесията със спадове, но значително над интрадневните дъна, които индексите докоснаха днес.

В края на търговията Dow Jones се понижи с 1,55% (249 пункта) до 15 767 пункта, след като по-рано през деня падаше с над 550 пункта. S&P 500  изтри 1,19% до 1 859 пункта, като успя да се оттласне от достигнатото 21-месечно дъно, а Nasdaq отписа 0,11% до 4 472 пункта, след като по-рано губеше повече от 3%.

По-рано през сесията широкият индекс S&P 500 тества нивата от 1 800 пункта, след което купувачите влязоха на пазара, коментира CNBC.

Според Марк Лушини от Janney в днешната сесия всички са очаквали да видят поредната капитулация. “Това обикновено индикира точката, в която пазарът започва да се обръща, и точно това видяхме днес”, коментира анализаторът, цитиран от Bloomberg.

Инвеститорите продължават да наблюдават внимателно икономическият прогрес на САЩ. Данните от днес показват, че цената на живота в САЩ се е понижила през декември заради спада на цените на суровините.

Отделен доклад показва, че през миналия месец новото жилищно строителство е отбелязало неочакван спад, което е индикация, че индустрията вероятно е изгубила част от инерцията си на прага на 2016 г.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през февруари поевтиняха на стоковата борса в Ню Йорк с 1,91 долара (6,7%) до 26,55 долара за барел – най-ниско ниво от май 2003 г., съобщава Dow Jones.  Фючърсите със срок на доставка през март поевтиняха с 1,22 долара (4,1%) до 28,35 долара за барел.

В Лондон цената на сорта брент изгуби 88 цента (3,1%) до 27,88 долара за барел, което е най-ниско ниво от ноември 2003 г.

Същевременно фючърсите на златото със срок на доставка през февруари поскъпнаха със 17,1 долара (1,6%) до 1 106,2 долара за тройунция на фона на нарастващото търсене заради статута на благородния метал на убежище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 2
крас
преди 8 години
ДОБРЕ ДОШЛИ В АДА!СВЕТЪТ Е В ДЕПРЕСИЯ ПОДОБНА НА ТАЗИ ОТ1929 ГОДИНА!КИТАЙСКАТА ДЪРЖАВА ИЗКУПИ ОБЕЗЦЕНЕНИТЕ АКЦИИ И ИЗВЪРШИ ЕДНА ПЕРФЕКТНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЧАСТНИ АКТИВИ!Обезценката на ЮАНА обърна тренда на китайския ИЗНОС!ПРЕДСТОИ цялото им производство да бъде насочено към вътрешния пазар!НЕ МИ СЕ ИСКА ДА МИСЛЯ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ВНОСИТЕЛИТЕ НА КИТАЙСКИ СТОКИ ОТ ЕВРОПА И САЩ !!ЮАНА ЩЕ ЗАМЕНИ ДОЛАРА КАТО СВЕТОВНА ВАЛУТА!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 0
george353
преди 8 години
Цената на живота се понижила. С колко се е понижила, с 10 цента, с долар-два. Съмнявам се да е станало без пари или толкова да се е понижила че да има значение. И в БГ горивата понамаляха но от това на Хасан живота едва ли ще се промени драстично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 1
deant
преди 8 години
тая статистика е толкова вярна колкото оная на евростат за България, че цеите рязко спаднали. Уолстреет ще се сблъска скоро с реалността и от това някои много ще ги боли. Реално средната класа обеднява в САЩ, както и навсякъде в "развития" свят. А бедната и средната класа са тези от, които се очаква да вдигнат икономиката с потребление. Само, че те не потребяват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още