IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на Parker купува Jarden Corp за над 13 млрд. долара

Акционерите на Jarden ще получат по 21 долара и 0,862 акции на Newell за всяка своя притежавана акция

16:04 | 14.12.15 г.
<p>
	Мартин Франклин, изпълнителният директор на Jarden Corp, ще влезе в борда на Newell Brands.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Мартин Франклин, изпълнителният директор на Jarden Corp, ще влезе в борда на Newell Brands. Снимка: Архив Ройтерс

Newell Rubbermaid, производителят на маркерите Sharpie и писалките Parker, се съгласи да купи компанията за потребителски стоки Jarden Corp за 13,22 милиарда долара, съобщи Ройтерс.

Акционерите на Jarden ще получат по 21 долара и 0,862 акции на Newell за всяка своя притежавана акция, обявиха двете компании. Това означава 60 долара за акция след сделката, което е 14% повече от цената, на която акциите на Jarden приключиха сесията в петък.

Цената на акциите на Jarden се повиши с близо 5% до 55,25 долара за брой в предборсовата търговия в петък, а акциите на Newell поевтиняха с 2,3% до 44,23 долара.

В рамките на сделката Newell ще придобие марки като Yankee Candle и ще стане собственик на Jostens Inc, която Jarden купи за 1,5 милиарда долара през октомври. Основателят на Jarden Мартин Франклин е изградил компанията чрез придобивания и я е превърнал в един от най-големите производители на потребителски стоки в САЩ, която продава редица продукти – от дървесина до презервативи, посочва Ройтерс.

От Newlell Rubbermaid заявиха, че очакват чрез сделката да разширят присъствието си в сектора на храните и напитките, продуктите за бебета и кухненски пособия.

Начело на Newell Brands ще застане Майкъл Полк, главният изпълнителен директор на Newell Rubbermaid, a Мартин Франклин ще се присъедини към борда на директорите.

Акционерите на Newell Rubbermaid ще имат около 55% от Newell Brands, след като сделката бъде финализирана, което се очаква през второто тримесечие на 2016 г.

Новата компания ще пристъпи към съкращения в разходите на стойност 500 милиона долара през следващите четири години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още