IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В очакване на коментарите на Йелън търговията на Wall Street е в тесни граници*

Инвеститорите очакват и решението на ЕЦБ за програмата за стимули, както правителствените данни за заетостта в САЩ

17:44 | 02.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници в сутрешната сесия в сряда, след като предния ден бяха записани стабилни ръстове, съобщава CNBC.

Инвеститорите очакват данните за заетостта в петък, както и изказванията на председателя на Фед Джанет Йелън, които може да подскажат дали централната банка на САЩ ще вдигне лихвените проценти на заседанието си на 15-16 декември.

В сутрешната търговия индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записва спад от 25 пункта (0,14%) до 17 862 пункта.

Широкият S&P 500 отчита понижение от 2 пункта (0,11%) до 2 100 пункта. 

Технологичният измерител Nasdaq се повишава с 0,2 пункта (0,01%) до 5 156 пункта. Ръстът на индекса е стимулиран от поскъпването на акциите на Qualcomm, които за кратко скочиха с над 8% след новините, че производителят на чипове е на път да сключи споразумение за лиценз за 3G/4G с китайския производител на смартфони Xiaomi.

Доларовият индекс се повишава леко, еврото се търгува под 1,06 долара, а курсът на йената е 123,32 йени за долар.

Американският лек суров петрол поевтинява с около 1,5% до малко над 41 долара за барел.

Доходността по държавните облигации се повиши до 0,95% при 2-годишните книжа, а тази по 10-годишните – до 2,17%.

Йелън ще говори по-късно днес пред Икономическия клуб във Вашингтон, а в четвъртък – пред икономическата комисия в Конгреса.

В сряда институтът за проучвания ADP публикува данни за новите работни места в частния сектор в САЩ, който през ноември е наел 217 хил. нови служители. Средните очаквания на икономистите бяха за 190 хил. нови назначения.

В четвъртък е заседанието на Европейската централна банка и пазарите очакват институцията да разшири програмата си за икономически стимули.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още