IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на американските борси се търгуват в тесни граници*

Инвеститорите следят за новини в подкрепа на повишаването на лихвените проценти през декември

17:40 | 19.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

След сериозните ръстове в сряда акциите на американските борси се търгуват в тесни граници в четвъртък, тъй като инвеститорите търсят допълнителни признаци сред изнесените данни и изказванията на представители на Федералния резерв (Фед) в подкрепа на повишаването на лихвените проценти през декември, съобщава CNBC.

„Пазарът ще отчита волатилна сесия заради разпокъсаните новини, които излизат, докато не получим данните за продажбите на дребно за ноември и доклада за заетостта за ноември“, казва Чък Селф, главен информационен директор на iSectors. Той очаква Фед да повиши лихвените проценти най-рано през март.

Основните индекси се колебаят между спадове и ръстове в сутрешната търговия.

UnitedHealth и Caterpillar се отразяват най-сериозно за негативната посока на Dow Jones industrial average докато IBM и United Technologies допринасят най-много за ръста на индекса.

Акциите на UnitedHealth се търгуват с над 3,5% по-ниско в сутрешната сесия, след като застрахователят намали прогнозата си за тази година, позовавайки се на по-слабата от очакваното активност в здравния сектор.

Здравният и енергийният сектор са най-губещите в индекса S&P 500. Nasdaq composite се опитва да отбележи ръст, разчитайки на Apple, който също се стреми към печалба, а iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) отчита спад от около една трета от процента.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ е на ниво от 2,25%, а тази по 2-годишните облигации – на 0,87%.

На валутните пазари доларът се търгува с понижение от около половин процент спрямо повечето основни световни валути, а еврото е на стойност от около 1,071 долара.

На пазара на суровините фючърсите на американския суров петрол поевтиняха с 47 цента до 40,28 долара за барел, а тези на петрола Брент поскъпнаха с 1 цент до 44,16 долара за барел.

Фючърсите на златото отбелязват ръст от 12,60 долара до 1081,30 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:25 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още