IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дълг за 120 млрд. долара ще емитират големите банки в САЩ заради ново правило

Новите изисквания от Фед имат за цел да гарантират, че най-големите банки ще могат по-добре да издържат на нова криза

11:55 | 31.10.15 г. 4
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Ново правило, предложено в петък от Федералния резерв (Фед), може да принуди шест големи американски банки да привлекат допълнителни 120 млрд. долара, най-вероятно под формата на дългосрочен дълг, коментира Ройтерс.

Изискванията целят да гарантират, че някои от най-големите и най-взаимосвързани банки, включително Goldman Sachs, JPMorgan Chase & Co. и Wells Fargo, ще могат по-добре да издържат на нова криза, като превърнат част от дълга си, особено издаден от холдинговите им компании, в капитал без това да доведе до сътресения на пазарите или спасителна помощ от правителството.

Очаква се банките да компенсират недостига от 120 млрд. долара чрез емитиране на облигации, което обикновено е по-рентабилно от емитирането на акции, заявиха представители на Фед на пресконференция в петък. Правилото, предложено в петък, което до голяма степен съвпада с очакванията на банките, се отнася към капацитета на кредиторите за цялостно покриване на загубите.

Това е поредното от серията правила, които целят намаляване на риска в банковата система чрез определяне колко дълг и капитал банките могат да използват, за да се самофинансират.

Според служител на Фед, част от екипа разработил правилото, за банките ще е лесно да се съобразят с него, тъй като много изисквания съвпадат със съществуващи правила. Освен това по-голямата част от изискванията за дълг могат да бъдат изпълнени чрез рефинансиране на съществуващия дълг, казва още служителят.

Някои от изискванията трябва да бъдат изпълнени до 1 януари 2019 г., а по-строгите – до 1 януари 2022 г.

Правилата ще важат и за американските дейности на чужди световни системно важни банки, споделиха още представители на Фед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Misho ILIEV
преди 8 години
Всъщност, парите са форма на дълг/кредит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
Трябва да се произвжда дълг, защото пари няма. Нищо ново1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
многодобре
преди 8 години
...бившият спортен министър да не би да Ве е роднина?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
iivanoff
преди 8 години
"Правилата ще важат и за американските дейности на чужди световни системно важни банки"Това показва, че контролиращия "американските дейности", е подготвил новата- циклично-стара изненада за територията вече дори очеизвадно и за маймунаките. Което на по-схватливите трябва вече да покаже, че няма да се "спасят" въпреки обещанието, че контрола ще бъде постоянно в техните ръчички напълно, САМО ако изтеглят ипотечнитте си кредити при фиксирана лихва, щом чак сега разбират, че не контролират цената на обезпечението те, а пак същия... спускащ обещанията и контролиращ "американските дейности". Щастието ще бъде компенсирано напълно с рев, при постоянна маймунска глупост... а за да се запази тя, за маймунаките важно е никога да не разберат, че от това че те не са знаели дадено нещо, не следва че то не е съществувало, или че никой не го е знаел, защото ще си видят опашките :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още